Eerste selectie

Dankzij de overwinning op Almere City (3-1) heeft FC Twente zich verzekerd van de hoofdfase van de Europa League en heeft het goede zaken gedaan in de strijd om plek 3. Lees hieronder de reacties van Joseph Oosting, Robin Pröpper en Sem Steijn.

66388100 FC Twente
66390180 FC Twente
66390187 FC Twente

"Dit is een belangrijke overwinning", zegt Oosting na afloop. "Ik heb vooraf aangegeven dat het een taaie wedstrijd zou worden, een man-op-mangevecht, dan moet je de bal één tot twee keer raken. Dat deden we in de eerste helft niet. Je hebt dan combinatiespel en tempo nodig, dat heb ik in de rust aangegeven. De kansen lagen in de diepte. Daar heb ik in de rust wat clipjes van laten zien. Ondanks dat we 1-0 voor stonden, waren we niet tevreden."

Meer moeten scoren

Na rust was het beter, beaamde Oosting. "Wij willen hier thuis dominant voetbal laten zien en dat is met name in de eerste helft niet gebeurd. In de tweede helft wel voor een fase. Uiteindelijk kunnen wij de 3-0 maken en vanuit die aanval scoren zij de 2-1. De eerste bal die zij op doel schieten. Dan baal je flink, maar daarna pakten we het weer op en winnen we verdiend met 3-1. In mijn beleving hadden we wel wat meer doelpunten mogen maken."

Tekst gaat verder onder de foto's

66389189 FC Twente
66389191 FC Twente
66389208 FC Twente 1

Pröpper: "Het was een lastige wedstrijd. Almere City voerde hun tactiek goed uit. Voor hun was het een logische speelwijze om het ons lastig te maken en dat hebben ze heel goed gedaan. Wij waren niet goed genoeg aan de bal om echt het verschil te maken. Dan moet je het dus van momenten hebben, waardoor je toch de drie punten kan pakken."

Europees voetbal

FC Twente heeft zich dankzij de zege bovendien verzekerd van de hoofdfase van de Europa League. Maar met de huidige stand gaat FC Twente voor meer. "We staan nu op de derde plek, hebben een mooie marge en die willen we binnenhalen. We wilden dit seizoen Europees voetbal halen en dat is gelukt. Het volgende doel is nu die derde plek."

Tekst gaat verder onder de foto's

BE13963 v2
BE13991 v2
BE14000 v2
BE14137
BE14143

Steijn: "Lekker om te scoren"

Bij FC Twente maakte Steijn de 2-0. Eerst ging er vanwege buitenspel nog een streep door de treffer, maar de VAR greep in, waarna de goal alsnog werd toegekend. "Ik vind het sowieso lekker om te scoren, dat is mijn spel. Heel lekker om een doelpunt te maken als je een tijdje droog staat", aldus Steijn, die in februari voor het laatste scoorde. "Zolang ik vertrouwen houd in de dingen die ik doe en de dingen waar ik goed in ben, dan komen die doelpunten vanzelf weer. Tegen Almere ben ik gevaarlijk geweest, weliswaar ook slordig, maar ik moet hier ook van genieten."

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency/Orange Pictures

Youtube Thumbnail 23 24 v44
Mathias Kjølø

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.