Eerste selectie rkctwe

Beste supporters,

Na de interlandweek wordt dit weekend het seizoen in de Eredivisie hervat. De ploeg van trainer Joseph Oosting gaat morgenavond op bezoek bij RKC Waalwijk. Het treffen met de Brabanders is de eerste van een serie van zes wedstrijden tot aan de volgende interlandperiode. Komende weken wachten S.S. Lazio, Heracles Almelo, Willem II, OGC Nice en Ajax. Dat zijn mooie affiches  om ons weer in Europa en in de Eredivisie te laten zien. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC wordt ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Johan Neeskens, schoonvader van onze aanvoerder Ricky van Wolfswinkel, een minuut stilte gehouden en tijdens de wedstrijd dragen de spelers van FC Twente een rouwband.

Geen succes voor FC Twente Vrouwen tegen Chelsea
Gisteravond moest FC Twente Vrouwen in haar eerste thuiswedstrijd in de Women’s Champions League haar meerdere erkennen in Chelsea (1-3). Na een moeilijke openingsfase speelde FC Twente Vrouwen vervolgens bij vlagen een verdienstelijke wedstrijd tegen de Engelse topclub. Een resultaat zat er helaas niet in. Zondag wacht weer de Vrouwen Eredivisie, dan gaat de ploeg van trainer Joran Pot op bezoek bij Telstar.

Aantal incidenten in Nederlandse stadions verder gedaald
Zoals wij al langer weten is voetbal een verbindende factor. In een sfeervolle Grolsch Veste genieten we elke wedstrijd samen van het prachtige spelletje. De beeldvorming omtrent incidenten rondom het voetbal is niet altijd juist. Dat blijkt wel uit de cijfers van de Veiligheidsmonitor van de KNVB die deze week bekend werden. Het aantal incidenten in de Nederlandse stadions is afgelopen seizoen verder gedaald. Dit cijfer ligt 11% onder dat van het seizoen 2022/’23 en 16% onder dat van het seizoen ervoor (2021/'22). De meeste incidenten vonden vooral buiten het stadion plaats. Naast de onderzoeksresultaten uit de Veiligheidsmonitor blijkt uit informatie van de politie en Openbaar Ministerie dat er minder politie-uren benodigd was ten opzichte van het seizoen ervoor. Meer over de Veiligheidsmonitor is te lezen op de website van de KNVB.

Michal Sadilek terug op het trainingsveld
Deze week werd Michal Sadilek weer verwelkomd op het trainingsveld in Hengelo. Na een lange periode van herstel voegde de middenvelder zich deze week weer bij de groep. De eerste delen van de training maakt hij weer mee met de groep.

Internationals bij FC Twente Vrouwen
Kayleigh van Dooren is opgeroepen voor de OranjeLeeuwinnen. Het team speelt volgende week oefeninterlands tegen Indonesië en Denemarken. Sophie te Brake, Nikée van Dijk, Kim Everaerts, Charlotte Hulst, Danielle de Jong en Ella Peddemors zijn geselecteerd voor Jong Oranje. Rose Ivens, Eva Oude Elberink, Sophie Proost, Suus Verdaasdonk en Juul Oudenampsen zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar.

Testen en oplevering nieuwe geluidsinstallatie
Dan een moment waar we lang naar hebben uitgekeken: komende week wordt de nieuwe geluidsinstallatie in De Grolsch Veste opgeleverd en in gebruik genomen. Bij de wedstrijd tegen S.S. Lazio zal het systeem voor het eerst te horen zijn. Dat is ook de eerste keer dat het systeem getest wordt in een vol stadion. Werknemers van de uitvoerder zullen die avond aanwezig zijn om zaken waar nodig te finetunen. Tegen Heracles Almelo wordt de geluidsinstallatie definitief in gebruik genomen.

FC Twente/Heracles Academie
Drie spelers uit de FC Twente/Heracles Academie vertegenwoordigden in de afgelopen interlandperiode hun land. Tyrese Gijsbertha nam het met Aruba tweemaal op tegen Haïti. Mats Rots was onderdeel van de Nederland Onder 19-selectie. In Spanje speelde zij twee oefeninterlands tegen de leeftijdsgenoten van Engeland en Portugal. Ruud Nijstad nam met Oranje onder 17 deel aan de eerste EK-kwalificatieronde in Albanië, waarin het zich plaatste voor de Eliteronde.


Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.