Eerste selectie club Supporters

Beste supporters,

Na een welverdiende vakantie zijn de spelers en staf woensdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat voor de spelers ’s morgens de jaarlijkse sportmedische testen op het programma stonden, stapten zij ’s middags voor het eerst weer het veld op. Trainer Joseph Oosting kon nieuwkomer Bas Kuipers al verwelkomen, Sayf Ltaief sluit vanaf midden volgende week aan. In het eerste deel van de voorbereiding trainen jeugdspelers Jort Ribbers, Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink, Yannick Gerritsen, Ruud Nijstad en Benjamin Nagel mee met de selectie. Zaterdagavond staat in Geesteren tegen STEVO de eerste oefenwedstrijd op het programma en de komende weken wordt er verder toegewerkt naar de start van het seizoen, zodat we klaar zijn voor de voorronde van de Champions League. 

Oefenwedstrijden in de regio
In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt FC Twente diverse oefenwedstrijden in de regio. Een aantal mooie mogelijkheden om FC Twente deze zomer in actie te zien. Zaterdag, aftrap 18.00 uur, wacht in Geesteren eersteklasser STEVO. Vrijdag 28 juni (19.00 uur) speelt FC Twente in Deurningen tegen het Schotse Motherwell FC en zaterdag 6 juli treft de ploeg in Goor het Belgische Sint Truiden. Vrijdag 12 juli speelt FC Twente in Delden een dubbele ontmoeting tegen FC Nordsjaelland. Die dag wordt om 12.00 uur en 14.30 uur tegen de Deense club gespeeld.

Concept competitieprogramma 24/25
Het concept competitieprogramma is bekend. FC Twente opent op zaterdag 10 augustus het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen N.E.C. Zaterdag 17 augustus (18.45 uur) staat in De Grolsch Veste de eerste wedstrijd op het programma, thuis tegen Sparta Rotterdam. Begin volgende week wordt het competitieprogramma definitief gemaakt en gepubliceerd. 

Voorbereiding FC Twente Vrouwen

Ook de selectie van FC Twente Vrouwen is deze week met de eerste training gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De landskampioen speelt volgende week zaterdag op het veld van ATC ’65 in Hengelo tegen FC Utrecht haar eerste oefenduel, aftrap 14.30 uur. Verderop in de voorbereiding speelt de ploeg van trainer Joran Pot onder meer oefenduels tegen PEC Zwolle, VfL Wolfsburg en RSC Anderlecht. Vrijdag 5 juli vindt de loting plaats voor het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League.

Scoren in de wijk - Finale FC Twente Cup
Zondag wordt op het complex van De Tubanters in Enschede de finale van de FC Twente Cup gehouden. Een toernooi voor jongeren die afgelopen maanden deel hebben genomen aan verschillende projecten van Scoren in de wijk. Een recordaantal van 21 teams uit de hele regio plaatste zich voor deze voetbaldag door het verzorgen van maatschappelijke buurtbijdrages in hun eigen wijk. Vanaf 11.00 uur wordt er gespeeld om de felbegeerde bokaal.

Partnerschap met OCON verlengd
OCON Sportmedische kliniek en FC Twente hebben deze week hun partnerschap en de daarbij horende samenwerking verlengd tot medio 2029. OCON en FC Twente zijn al langdurig partner. De Sportmedische kliniek van OCON levert al sinds 2012 professionele sportzorg aan de spelers en speelsters van FC Twente. We kijken uit naar verdere intensivering van de samenwerking, zo trekken we gezamenlijk op in het te realiseren Sportcampus Diekman.

Scoren in de wijk - Voetbal Geeft Prijs!
Het project 'FC Twente wint tegen dementie' van stichting FC Twente, scoren in de wijk behoort tot de laatste drie kanshebbers voor de Voetbal Geeft Prijs! Tijdens dit project, dat zich richt op mensen met Alzheimer, staat een schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal.
De winnaar van de Voetbal Geeft Prijs! wordt begin september bekend gemaakt tijdens de Eredivisie Awards. De prijs is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN.

FC Twente/Heracles Academie
Nicky Kuiper verruilt de FC Twente/Heracles Academie voor de jeugdopleiding van Vitesse. Kuiper was vijf seizoenen als trainer werkzaam in de Twentse jeugdopleiding en de laatste jaren actief als trainer van Onder 21. Hij wordt binnen de Academie opgevolgd door Wietse de Blois, die overkomt van FC Emmen en trainer wordt van Onder 17.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.