Supporters

Afgelopen thuiswedstrijden is de herbruikbare beker bij de horecakiosken verder geïntroduceerd in De Grolsch Veste en uitgebreid naar de omloop van de tweede ring. Bij deze wedstrijden kregen supporters bij binnenkomst een bekermunt die zij in kunnen leveren bij de bestelling. Vergeet komende thuiswedstrijd je bekermunt niet, deze wordt niet meer gratis uitgedeeld.

Afgelopen thuiswedstrijden is de herbruikbare beker na een eerdere testperiode verder geïntroduceerd bij de horecakiosken in de gracht onder de vakken 108 t/m 135 en tweede ring. We kijken goed terug op de introductie en we hebben gemerkt dat de afvalberg in deze vakken drastisch kleiner was na de wedstrijd.


Hoe werkt het?

  • Supporters in de vakken 108 t/m 135 en op de tweede ring maken gebruik van de herbruikbare beker.
  • Je levert de bekermunt in bij je bestelling en vervolgens krijg je je drankje in een herbruikbare beker.
  • Bij de bestelling van je volgende drankje lever je de lege herbruikbare beker in.
  • Na het laatste drankje lever je de herbruikbare beker in bij het horecapunt en krijg je de bekermunt terug.
  • De bekermunt kun je de volgende wedstrijd weer gebruiken.
  • Als je geen bekermunt bij je hebt, dan betaal je €2,- extra per beker.
  • Na inlevering van de lege beker ontvang je een bekermunt.
DSC07732

Waarom een herbruikbare beker?
Door nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en hergebruik, evenals de enorme hoeveelheid plastic afval bij wedstrijden in De Grolsch Veste, wordt de herbruikbare beker dit seizoen ingevoerd bij de horecakiosken.

Waar haal ik de beker?
Je kunt de herbruikbare bekers verkrijgen bij de horecakiosken. Bij je eerste bestelling ruil je een munt in voor een beker of betaal je een extra bedrag van €2,- per beker als je geen bekermunt hebt. Als je je beker bij een volgende bestelling inlevert, krijg je een nieuwe beker in ruil.

Moet ik voor elke beker een bekermunt inleveren?
Per besteld drankje lever je een bekermunt in. Voorbeeld: haal je drie drankjes, dan lever je drie bekermunten in.

Wordt de herbruikbare beker ook in de Hatrans Lounge en Hatrans Plaza gebruikt?
De supporters in deze business-ruimtes moeten ook een bekermunt inleveren als zij hun drankje in een plastic beker bestellen, zodat zij het drinken mee de tribune op kunnen nemen.

Waar lever ik de beker in?
Je kunt de herbruikbare beker bij een horecapunt inwisselen voor een bekermunt, die je bij de volgende thuiswedstrijd opnieuw kunt gebruiken.

Krijg ik statiegeld als ik de beker inlever?
Nee, bij het inleveren van de beker krijg je de bekermunt terug en geen geld.

Mag ik de beker meenemen?
Je kunt er ook voor kiezen om je beker niet in te wisselen, maar mee naar huis te nemen. Deze mag je houden, of meenemen naar de volgende thuiswedstrijd.

Krijg ik een bekermunt terug als de beker beschadigd is?
Nee, de herbruikbare beker moet onbeschadigd worden ingeleverd, vrij van kauwgom, afval en dergelijke. Als de beker beschadigd is, kan deze niet worden ingeleverd.

Hoe worden de bekers gereinigd?
Na elk gebruik gaan de herbruikbare bekers in een speciaal krat. Na de wedstrijd worden ze naar een externe spoel-locatie gebracht waar ze grondig gereinigd worden. Je drinkt dus altijd uit een beker die 100% gereinigd is.

Wanneer wordt de herbruikbare beker ingevoerd voor de vakken 101 t/m 107?
De supporters in deze vakken gaan op een later moment gebruik maken van de herbruikbare beker.

Over de herbruikbare beker

De herbruikbare beker is een stevige plastic beker, beschikbaar in exact dezelfde formaten als de huidige drankbekers in De Grolsch Veste. De beker is afwasbaar en herbruikbaar, waardoor het een duurzaam alternatief vormt voor de huidige wegwerpbekers. Bij elke nieuwe bestelling ontvangt de supporter een nieuwe, ongebruikte herbruikbare beker. Gebruikte herbruikbare bekers worden ingenomen, na de wedstrijd gereinigd en kunnen vervolgens weer worden ingezet voor de volgende wedstrijd.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.