Eerste selectie club

Beste supporters,  

Zaterdag won de ploeg van Ron Jans sinds lange tijd weer een uitwedstrijd. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft werd Fortuna Sittard in het tweede bedrijf in tien minuten tijd met prachtige goals aan de zegekar gebonden. Manfred Ugalde en Vaclav Cerny, zijn negende alweer, tekenden voor de 3-0 zege. Dit zorgde voor een heerlijke ontlading voor het vak van onze supporters. Zij zongen vanaf de eerste minuut de ploeg naar de overwinning. 
Deze wedstrijd liet maar weer eens zien hoe belangrijk deze steun is. Het zou zeer te betreuren zijn als in de toekomst uitsupporters niet meer welkom zijn in de stadions. Door een paar ‘rotte appels’ mogen we dit niet laten verpesten. Het is niet gemakkelijk, maar het is aan alle betrokkenen om ook voor de toekomst wedstrijdbezoek van uitsupporters te garanderen. 

Thuis tegen AZ
Zondagavond hebben we in De Grolsch Veste een prachtig affiche: FC Twente-AZ. Een wedstrijd die op een niet gebruikelijk aanvangstijdstip (20.00 uur) wordt gespeeld, maar de sfeer zal er niet minder om zijn. De Grolsch Veste is op een paar kaarten na uitverkocht! AZ verzekerde zich donderdag op een knappe wijze van de volgende ronde in de Conference League door Lazio Roma uit te schakelen. In de Eredivisie wil AZ ongetwijfeld de aansluiting behouden met de koploper en voor FC Twente is het zaak het goede resultaat in Limburg een vervolg te geven, zodat we zicht op de top vier blijven houden.   

OneLove  
Het voetbal steunt dit weekend de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie met een OneLove-actie. Met OneLove spreken de clubs zich uit vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving. Het doel van de campagne is om uit te dragen dat iedereen zich welkom moet voelen. De actie wordt op alle niveaus in het Nederlandse voetbal met verschillende uitingen ingevuld, ook zondag in De Grolsch Veste.   

Interlandweek
Na zondag is er een interlandweek. Dan verblijven Ramiz Zerrouki, Vaclav Cerny en Alfons Sampsted bij de nationale ploeg en staan er kwalificatiewedstrijden op het programma. Mees Hilgers maakt deel uit van de voorselectie van Jong Oranje, later vandaag wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.   

FC Twente Vrouwen
Vanavond wil FC Twente Vrouwen zich plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker. De ploeg speelt om 19.30 uur op Sportcampus Diekman in Enschede tegen Fortuna Sittard. Een wedstrijd waarin FC Twente Vrouwen zich kan revancheren van het verlies in de competitie tegen de Limburgse formatie. Komende dinsdag (17.00 uur) speelt FC Twente Vrouwen opnieuw thuis. Dan wordt de wedstrijd tegen Alkmaar ingehaald die vorige week geen doorgang kon vinden vanwege de sneeuwval. 
De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Feyenoord Vrouwen, wordt op zondag 7 mei in De Grolsch Veste gespeeld.  De aftrap is om 14.30 uur. Binnenkort volgt meer supportersinformatie over deze wedstrijd.   

Inzamelen van plastic afval
Zoals vorige week aangekondigd gaan we zondag bij de thuiswedstrijd tegen AZ starten met een proef om afval gescheiden in te zamelen. Er worden in de gracht aan de korte zijde van het uitvak speciale plastic afvalcontainers geplaatst. De komende maanden willen we deze ook plaatsen in andere delen van De Grolsch Veste. De reden hiervoor is dat er vanaf 2024 nieuwe regels komen voor het inzamelen van plastic afval. Het is vanaf 1 januari 2024 verplicht om plastic afval gescheiden in te zamelen. We hebben onze supporters daarbij nodig. Het is een kleine moeite om het afval in de containers te gooien. Daar help je FC Twente enorm mee.  

De Lutte - 30supportersvereniging  
Zondag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ, tekenen we een convenant met supporters uit De Lutte. De groep is al een aantal jaren erg actief en beschikt sinds vorig seizoen over een prachtige rode supportersbus waarmee zij gezamenlijk naar de wedstrijden reist. Met het tekenen van het convenant is De Lutte een jaar lang aspirant-lid en treedt zij daarna officieel toe als 30supportersvereniging van FC Twente. Een bijzondere mijlpaal.  

Kidsclub/Young Reds verwelkomt 13.000e jeugdlid 
Komende week wordt een jonge FC Twente-supporter verrast door de Kidsclub en Young Reds. Deze supporter meldde zich onlangs aan en werd daarmee het 13.000e jeugdlid van FC Twente. Dat verdient een speciaal welkomstcadeau. De Kidsclub en Young Reds is er voor supporters tot 18 jaar.   

Trainers - FC Twente/Heracles Academie 
De contracten van vier trainers van de FC Twente/Heracles Academie zijn verlengd. Jord Roos, Berthil ter Avest, Fethi Ozerdogan en Dennis Telgenkamp hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Daardoor is de trainersstaf van de Academie voor het seizoen 2023-2024 compleet. Eerder werd bekend dat Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie, en Matthijs Blijham, Hoofd Regioplan, na dit seizoen de FC Twente/Heracles Academie gaan verlaten. 

Good Goan!
  

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.