FC Twente Vrouwen twevrajavr

Zondag staat voor FC Twente Vrouwen de topper tegen Ajax op het programma. In de Grolsch Veste wordt om 12.15 uur afgetrapt. FC Twente en Ajax hebben dit seizoen nog geen punten verspeeld. In aanloop naar het duel de vooruitblik met Danique Kerkdijk.

Vorige week speelde FC Twente Vrouwen na een interlandbreak de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De wedstrijd eindige in een overtuigende 9-0 overwinning. Kerkdijk speelde de hele wedstrijd. "Ik vind dat we als team een goede wedstrijd hebben gespeeld", vertelt Kerkdijk. "We begonnen heel fris en scherp, ondanks dat we na de interlandperiode maar twee keer met de volledige groep hadden getraind. We hanteerden een hoog tempo en leverden veel energie."

Compliment
Kerkdijk speelde na een lange tijd weer eens een volledige wedstrijd, na een vervelende blessure. "Ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk weer een hele wedstrijd heb kunnen spelen. Ik wil ook echt een compliment aan het team geven. Ik heb genoten van de wedstrijd en ik denk de supporters ook. Ik ben nu zo goed als pijnvrij en kijk uit naar zondag."

Koploper
Het hele seizoen wordt er door de speelsters uitgekeken naar de ontmoetingen met Ajax. Beide teams zijn tot nu toe ongeslagen, maar Ajax zal als koploper beginnen aan de kraker in Enschede. De Amsterdammers speelden een wedstrijd meer. Eerder dit seizoen won FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste de Super Cup wedstrijd van Ajax. "Die wedstrijd liet al zien hoe zeer we aan elkaar gewaagd zijn. Ajax zal net als wij erop gebrand zijn om te winnen. Het zijn leuke wedstrijden om te spelen, zowel voor de speelsters als voor het publiek. Het is dan ook fantastisch dat we dit soort topwedstrijden in het stadion spelen. Ik hoop zondag op veel support. Ajax is een heel goede tegenstander. Om deze wedstrijd te winnen, hebben we de steun van het publiek keihard nodig."

Tot dusver zijn er bijna 3.500 kaarten verkocht voor de wedstrijd.

Kaarten zijn te koop via kaartverkoop.fctwente.nl

  • €2,- voor jeugd t/m 16 jaar
  • €5,- voor volwassenen