Eerste selectie Supporters

Na een goede voorbereiding speelde FC Twente gisteren de eerste wedstrijd van de Conference League tegen FK Cukaricki uit Belgrado. De ploeg van Ron Jans zorgde met de 3-1 zege voor een mooie uitgangspositie om de play-offs te bereiken. Uiteraard is het volgende week nog niet gespeeld, maar dit mag je niet meer uit handen geven. Een speciaal woord van dank voor de 400 supporters die in Belgrado aanwezig waren, is op zijn plaats. Mooi om te zien hoe het team zelfs in het verre Belgrado luid werd toegejuicht. En als je dan hoort en leest hoe sommigen zijn gereisd, chapeau.

De uitslag is, zoals gezegd, een goede uitgangspositie voor de return, donderdag aanstaande in De Grolsch Veste. Tot nu toe zijn er ruim 17.000 kaarten verkocht, dus hopelijk plaatst de ploeg van Ron Jans zich in een goed gevulde Grolsch Veste voor de play-offs. Het Italiaanse Fiorentina is daarin de tegenstander. Laten we hier nog niet op vooruitlopen, eerste wacht de wedstrijd donderdag.

Ondertussen start vanavond ook de Eredivisie. Sc Heerenveen en Sparta Rotterdam treffen elkaar in Friesland. FC Twente speelt zondagmiddag tegen N.E.C. in Nijmegen. We willen de competitie beter starten dan vorig seizoen, toen verloren we in Sittard van Fortuna. Gemakkelijk gaat dat niet zijn, want in Nijmegen zullen ze ook goed willen beginnen.

De transferwindow is nog open tot 1 september. Dat betekent dat tot die datum spelers nog kunnen worden aangetrokken of eventueel nog kunnen vertrekken. Momenteel zijn we tevreden hoe de selectie is ingevuld, elke positie is dubbel bezet. De laatste jaren zie je steeds vaker dat met name in de laatste week van de window clubs nog spelers benaderen. We zullen zien wat er gebeurt, maar in principe willen we niemand kwijt en gaat deze selectie het de komende maanden voor de club doen.

Spelers, staf, directie, medewerkers en vrijwilligers hebben veel zin in het nieuwe seizoen. De club zit momenteel in een goede flow, maar er is niets veranderlijker dan het leven bij een voetbalclub. Goede resultaten zijn niet vanzelfsprekend. Elke dag zal iedereen bij de club zijn stinkende best moeten doen om het niveau vast te houden en zelfs nog te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat die instelling er is. We blijven kritisch, want het kan altijd beter.

Tuchtcommissie handhaaft straf
De tuchtcommissie van de KNVB heeft de uitspraak van de aanklager betaald voetbal over de voorwaardelijke straf en een boete van 5000 Euro boete naar aanleiding van de ‘pitch invasion’ na FC Groningen gehandhaafd. Het is bijzonder teleurstellend dat de club na zo’n mooie spontaan feest, waarbij de scheidsrechter en zijn assistenten en de tegenpartij allang van het veld waren, op deze manier wordt bestraft.

Geen nieuwe SCC-pas
Bij de afdeling Servic & Ticketing wordt regelmatig de vraag gesteld of seizoenkaarthouders een nieuwe pas krijgen. Dat is niet het geval. De pas van afgelopen jaar wordt, mits er geen persoonlijke wijzigingen zijn, geactiveerd voor het komende seizoen. Wellicht goed om, vooruitlopend op onze eerste thuiswedstrijd volgend weekend, deze pas alvast tevoorschijn te halen. Vorige jaren waren erbij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen vaak lange wachtrijen bij de SSU doordat mensen hun pas kwijt waren, hopelijk kunnen we dat nu zoveel mogelijk voorkomen.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen is vorige week begonnen met de voorbereiding. Vandaag sluiten de vier internationals die deelnamen aan het UEFA Women’s Euro 2022 zich aan bij de groep. Drie speelsters zitten met de nationale ploeg in voorbereiding op het WK voor vrouwen onder 20 in Costa Rica. Zij sluiten na dit toernooi aan.

Op donderdag 18 augustus begint het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League, waarin vier teams het tegen elkaar opnemen voor deelname aan de volgende ronde. Het toernooi wordt gespeeld op Sportcampus Diekman. FC Twente Vrouwen speelt donderdag 18 augustus haar eerste wedstrijd tegen Agarista CSF. Zondag 21 augustus vindt de finale plaats. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van SL Benfica – Hajvalia. De kaartverkoop voor dit toernooi begint 12 augustus via kaartverkoop.fctwente.nl.

FC Twente/Heracles Academie
Onder 21 is alweer volop in training. Voor de meeste andere teams begint de voorbereiding komende week. De trainersposities zijn allemaal ingevuld. Voor de ondersteuning is nog plek voor goede en enthousiaste mensen. De academie is op zoek naar een aantal kandidaten op verschillende terreinen, van videoanalist en camera-technicus tot sportverzorger en jeugdscout. Ook gastdames en -heren zijn welkom, evenals grensrechters. De volledige lijst van vacatures met de omschrijvingen van de taken staat op de website van de academie.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur