Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Na de 1-2 zege van gisteravond op sc Heerenveen hebben we een goede uitgangspositie om zondag de finale van de play-offs te bereiken, maar we zijn er nog niet. De ploeg van trainer Ron Jans zette in het Abe Lenstra Stadion de lijn van de laatste weken door en behaalde haar vijfde opeenvolgende zege. Een overwinning in blessuretijd behalen smaakt altijd zoet en dat maakte de terugreis naar Twente een stuk aangenamer. Dat gold ook voor de duizend volledig in het rood gehulde FC Twente-supporters die de ploeg fantastisch ondersteunden. Het rode uitvak gaf een prachtig beeld.
Zondag ontvangen we sc Heerenveen voor de return en hopelijk plaatsen we ons dan voor de finale van de play-offs. Er zijn inmiddels 28.000 kaarten verkocht.

Wout Brama
Zondag na de thuiswedstrijd tegen Ajax was er een speciaal moment voor Wout Brama. Onze aanvoerder had in de week ervoor aangegeven na dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. Het werd een bijzonder moment, niet alleen voor Wout, maar voor alle supporters. We zijn met Wout in gesprek om hem komend seizoen een afscheid te geven dat hij verdient. Binnenkort meer hierover.
Na de laatste wedstrijd in de play-offs, hopelijk is dat zondag 11 juni, nemen we op het veld afscheid van de vertrekkende spelers en onze trainer Ron Jans.

Irakli Yegoian
Jeugdspeler Irakli Yegoian tekende vanmiddag een contract bij FC Twente. De jonge middenvelder speelt sinds 2017 in de academie en is dit seizoen regelmatig aangeschoven bij de trainingen van de eerste selectie en heeft minuten gemaakt in oefenwedstrijden. Yegoian heeft een contract getekend tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen heeft afgelopen weekend het seizoen succesvol afgesloten. De ploeg van trainer Joran Pot won in Amsterdam met 4-3 van Ajax en veroverde daarmee de Eredivisie Cup. Na het winnen van de KNVB Beker en eerder dit seizoen de Super Cup is dit de derde prijs voor FC Twente Vrouwen.
Renate Jansen, Caitlin Dijkstra, Daphne van Domselaar, Fenna Kalma en Wieke Kaptein zijn opgenomen in de voorselectie voor het WK van Oranje. Bondscoach Andries Jonker maakt 30 juni de definitieve selectie bekend.
Deze week heeft Kayleigh van Dooren haar contract verlengd bij FC Twente. De 23-jarige middenveldster tekende een verbintenis voor twee seizoenen. De Duitse keepster Leonie Doege maakt deze zomer de overstap naar FC Twente Vrouwen.

Fietsen
In aanloop naar de UEFA Nations League Finals worden al enkele voorbereidingen getroffen in en rondom De Grolsch Veste. Een deel van het parkeerdek wordt ingericht als mediacompound, waardoor we zondag over minder parkeerplaatsen op P1 beschikken. De laatste wedstrijden stalden veel supporters hun fiets op de groenstrook langs P1, dat is zondag niet mogelijk. De fietsenstalling aan het Capitool is een prima alternatief.

Voetbal Geeft Prijs
Het is nog tot zondag 11 juni mogelijk een stem uit te brengen op het project 'Digitaal Scoren' van Stichting FC Twente. Zij zijn een van de tien genomineerden voor de Voetbal Geeft Prijs. Stemmen kan via eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs/. Elke stem betekent €1,- voor Scoren in de wijk.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.