Eerste selectie Supporters club

Beste supporters,

De ploeg van Ron Jans is 2023 goed begonnen. Vrijdag werd FC Emmen aan de kant gezet en dinsdag plaatsten we ons soeverein ten koste van Telstar voor de laatste 16 in de KNVB Beker. Morgen staat een heel andere tegenstander op de rol. We spelen in de Arena tegen Ajax. De Amsterdammers staan met één punt maar twee plekken hoger op de ranglijst. Iedereen is benieuwd of we aan het eind van deze maand nog steeds meedoen om de bovenste plaatsen. Met thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en Feyenoord en een uitwedstrijd tegen Vitesse voor de boeg is dan meer duidelijk. Hopelijk blijven we deze maand verder gevrijwaard van transferperikelen. We hebben duidelijk aangegeven met de huidige selectie verder te willen. We gaan niet aan onze sportieve ambities tornen.

Nieuwjaarsreceptie
Komende dinsdagavond wordt in De Grolsch Veste de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Twente gehouden. Een bijeenkomst om de balans op te maken en om vooruit te blikken op het komende jaar. De avond kent een andere opzet dan eerdere jaren. Tijdens de bijeenkomst schuiven Jan Streuer, Ron Jans en ondergetekende aan bij presentator Bert Eeftink en wordt gesproken over diverse onderwerpen die spelen in en rondom de club.
De nieuwjaarsreceptie wordt vanaf 20.00 uur via een livestream aangeboden op het YouTube kanaal van FC Twente.

Loting KNVB Beker
Zaterdagavond, na de wedstrijd tegen Ajax, wordt er geloot voor de achtste finales van de KNVB Beker. Dan wordt bekend welke tegenstander FC Twente treft bij de laatste 16. De speeldatum is 7, 8 of 9 februari. De loting is zaterdag rond 23.00 uur te zien op ESPN.

Voorbereiding seizoen 2023/2024
FC Twente opent komende zomer de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Delden met een oefenwedstrijd tegen Rood Zwart. De amateurclub viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. De exacte speeldatum is nog niet bekend. 

FC Twente Vrouwen
De ploeg van trainer Joran Pot bereidt zich deze weken voor op de herstart van de competitie. Afgelopen dinsdag oefende FC Twente Vrouwen in Rijssen tegen SV Meppen (1-1). Zondag 22 januari speelt FC Twente Vrouwen in Eindhoven de uitwedstrijd tegen PSV en wil het team haar ongeslagen status van dit seizoen behouden. Vrijdag 27 januari speelt FC Twente Vrouwen haar eerste thuiswedstrijd van 2023, dan komt sc Heerenveen naar Enschede.

FC Twente/Heracles Academie
Voormalig FC Twente-speler Douglas volgt sinds deze week een trainersstage bij de FC Twente/Heracles Academie. Douglas gaat tot aan het eind van het seizoen met de staf van de Onder 21 meelopen en staat samen met de trainers twee keer in de week op het trainingsveld.
Onder 18-spelers Mats Rots en Juliën Mesbahi zijn opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 17. Komende week werken zij een tweedaagse trainingsstage af op de KNVB Campus in Zeist. Het team is in voorbereiding op de Algarve Cup, die in februari in Portugal wordt gehouden. 

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.