Eerste selectie club

Beste supporters,

Morgen vindt de herstart van de Eredivisie plaats met de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Na de prima zeges op Fortuna Sittard en AZ wil FC Twente de goede lijn doortrekken. De Twentse internationals keerden gisteren terug op het trainingsveld en de ploeg van Ron Jans richt zich volledig op de laatste acht competitieduels. Hopelijk blijft het bij deze acht duels en plaatsen we ons aan het eind van het seizoen rechtstreeks voor Europees voetbal, maar dat is een hele opgave. Onmogelijk is het niet; vorig jaar stonden we na 26 speelronden gelijk met AZ op de vierde plaats en aan het eind van de rit hadden we zeven punten meer. Laten we echter niet te ver op de zaken vooruit lopen. Trainers en spelers kijken altijd van wedstrijd tot wedstrijd, laat ik dat ook maar doen. Zaterdag wacht een lastige uitwedstrijd tegen Excelsior en deze ploeg heeft in de strijd tegen degradatie de punten hard nodig.

FC Twente Vrouwen
Zondag speelt FC Twente Vrouwen op Sportcampus Diekman in Enschede de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, aftrap 12.15 uur. Komende week verblijft een aantal spelers bij de nationale (jeugd)selectie. Wieke Kaptein is voor het eerst opgeroepen voor Oranje Vrouwen. Daphne van Domselaar, Caitlin Dijkstra, Fenna Kalma en Renate Jansen maken ook deel uit van de Oranje-selectie dat vriendschappelijk speelt tegen Duitsland en Polen. Elena Dhont is opgeroepen voor Belgische ploeg, Marit Auée, Kim Everaerts, Marisa Olislagers en Danique van Ginkel voor Jong Oranje. Fieke Kroese is geselecteerd voor Oranje onder 19 jaar.

FC Twente Vrouwen – Feyenoord in De Grolsch Veste
Zondag 7 mei staat de laatste competitiewedstrijd van FC Twente Vrouwen op het programma. Om 14.30 uur speelt de ploeg van trainer Joran Pot in De Grolsch Veste tegen Feyenoord. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang. Zij kunnen een gratis ticket bestellen. Voor jeugdteams van amateurclubs zijn er rondom deze wedstrijd diverse acties.

Nominatie voor Scoren in de wijk
De Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ is met het project ‘Digitaal Scoren’ genomineerd voor ‘Voetbal Geeft Prijs’’ van de VriendenLoterij. Met het project ‘Digitaal Scoren’ begeleidt Scoren in de wijk sinds een aantal jaar mensen die laaggeletterd zijn en over beperkte digitale vaardigheden beschikken. Zij worden geholpen om mee te kunnen (blijven) doen in de digitale wereld. De winnaar krijgt een bedrag van 50.000 euro. Binnenkort kunnen supporters hun stem uitbrengen op de genomineerde projecten. 

Heya de Keu
Scoren in de wijk organiseert ook activiteiten speciaal voor senioren. Een voorbeeld daarvan is 'Heya de Keu! - Op visite bij FC Twente’. In samenwerking met Zorgcentrum de Posten, de Zonnebloem, Sportclub Enschede en supportersvereniging De Lutte ontvingen we woensdag 50 senioren in De Grolsch Veste voor een rondleiding. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch bij Sportclub Enschede. Hier maakten de senioren kennis met onder meer Walking Football. Binnenkort verwelkomen we in samenwerking met de supportersverenigingen uit De Lutte en Glanerbrug opnieuw een groep senioren.

FC Twente/Heracles Academie
Afgelopen week heeft de Academie de samenwerking ondertekend met drie nieuwe partnerclubs binnen het Regioplan: Excelsior ’31, SVZW en FC Suryoye. Het is mooi dat steeds meer clubs uit de regio aansluiten en de meerwaarde zien van de samenwerking. Het Regioplan telt nu 68 partnerclubs. Door middel van het Regioplan werkt de Academie intensief samen met verschillende amateurverenigingen uit de regio. De Academie organiseert met regelmaat activiteiten waarin het haar voetbalkennis deelt met haar partners. Zo vindt er ook vanmiddag op het Trainingscentrum in Hengelo een activiteit plaats voor de aangesloten clubs.

Mats Rots en Juliën Mesbahi hebben zich met Oranje onder 17 geplaatst voor het EK van komende zomer. Afgelopen week pakte het Nederlands jeugdteam tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Katwijk ten koste van Noord-Ierland, Denemarken en Engeland een ticket voor het EK.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.