Eerste selectie exctwe

Zaterdagavond staat in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Eerder dit seizoen trok FC Twente de thuiswedstrijd tegen Excelsior uiteindelijk over de streep na een 0-2 achterstand. Het werd 4-2. “Thuis hadden we het heel erg lastig tegen een ploeg met een goede spelopvatting”, vertelt trainer Joseph Oosting. “Ze hebben verdedigend een goed blok staan en in de omschakeling is Excelsior sterk. We zijn gewaarschuwd. We gaan daar naartoe om een volgende stap te zetten in onze manier van voetballen en bovendien willen we natuurlijk zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Aanvallend willen we meer brengen dan in de laatste uitduels.”

Selectie

Max Bruns keert na zijn schorsing terug in de selectie. Gijs Besselink ontbreekt in Rotterdam, de middenvelder is ziek. “Verder is iedereen inzetbaar”, vervolgt Oosting. “Het is goed dat we iedereen erbij hebben, zodat we keuzes kunnen maken en dat is wat we graag willen. Een aantal weken geleden hadden we minder opties.”

Excelsior – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Het duel is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.