Eerste selectie

Voor Gijs Besselink is de voorbereiding op het komende seizoen niet te vergelijken met het gevoel waarmee hij vorig jaar bij de selectie van FC Twente kwam. De 20-jarige middenvelder uit Heeten kijkt na zijn debuutseizoen uit naar een nieuw jaar bij de selectie.

DSC05155 v3

Het is goed toeven in Oostenrijk. Onder goede omstandigheden en met prima faciliteiten werkt de ploeg in het Salzburgerland toe naar de start van de competitie. Maandagavond werd rustig opgestart na de reisdag, maar dinsdagmorgen merkten de spelers dat de trainingsweek is begonnen. “Het was in de ochtend meteen pittig”, vertelt Gijs Besselink. “Zware oefeningen met veel loopjes op het veld. We weten waarom we hier zijn. We zijn de hele week samen en dan kun je ook veel trainen. Ik vind dat prettig, ik vermaak me hier wel.”

Volgende stap
Bij de start op de voorbereiding op het nieuwe seizoen reed Gijs Besselink met een ander gevoel naar de club dan een jaar geleden. “Ik ben nu een jaar verder en als je een heel seizoen bij de selectie hebt gezeten ben je geen jeugdspeler meer. Ik weet dat ik nu een volgende stap moet zetten”, vervolgt Besselink.

DSC05914 v2

Leerzaam jaar
“Tijdens de voorbereiding vorig zomer mocht ik mij bewijzen. Dat ging goed en ik ben nooit meer weggeweest. Als ik terugkijk op het seizoen was het een heel leerzaam jaar. Ik heb goede leermomenten gehad en alles mee kunnen maken. Wanneer je van Onder 21 naar het eerste gaat is het niveauverschil erg groot en word je snel fysiek sterker. In mijn eerste seizoen heb ik twaalf keer gespeeld en daar zaten goede ervaringen tussen. Invallen in De Kuip, spelen bij Fenerbahçe of scoren in een Europese wedstrijd, daar word je geen mindere voetballer van. Die ervaringen wil ik meenemen naar komend seizoen”, vertelt Besselink.

Verbeteren
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen weet Besselink wat beter moet om die volgende stap te zetten. “In mijn spel kan ik op mijn positie goed duelleren, maar zijn er nog genoeg punten die ik wil ontwikkelen. Met assistent-trainer Sander Duits kijk ik veel beelden om mijzelf te verbeteren en te zorgen dat ik de concurrentie aan kan gaan op het middenveld. Als jeugdspeler ben je in je eerste seizoen soms wat voorzichtig. Dan wil je stabiel zijn en kies je eerder voor een veilige bal. Een simpele pass breed, terwijl je meer de diepte op moet zoeken of dominanter moet zijn. Deze voorbereiding wil ik tijdens de trainingen en wedstrijden laten zien dat ik die volgende stap kan maken.”

FC Twente speelt zaterdag in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Hannover 96. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Leogang. De wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport.

image00028 v5

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.