Business club Supporters

Beste supporters,

Om de besmettingscijfers en de bezetting in de ziekenhuizen verder terug te dringen, heeft het demissionaire kabinet dinsdag de geldende coronamaatregelen verlengd tot zeker 14 januari. Bovendien sluiten de basisscholen richting de kerstvakantie een week eerder hun deuren. De stadions zullen tot die tijd leeg blijven. Maatregelen die ons allen raken en voor alle branches pijnlijk zijn.
Natuurlijk hadden we gehoopt dat we als betaald voetbal perspectief zouden krijgen om zo snel mogelijk weer supporters te kunnen verwelkomen, maar die situatie is er helaas nog niet. We moeten afwachten hoe de situatie na de winterstop zal zijn. Wij begrijpen dat deze situatie langer gaat duren, dat iedereen wil weten waar die aan toe is. Gaat er een compensatieregeling komen? Hoe gaat deze eruit zien? Allemaal begrijpelijke vragen, maar de antwoorden hierop weten wij zelf ook nog niet. Wel zijn we allerlei mogelijke scenario’s aan het uitwerken en wij komen hier zo snel mogelijk op terug (hierbij is het belangrijk dat er duidelijkheid komt vanuit de overheid). Uiteraard treden wij daarover in overleg met de supportersverenigingen en businessgeledingen.

Bekeravond in De Grolsch Veste
Dat jullie gemist worden bij de wedstrijden werd woensdagavond nog maar eens duidelijk. De zege op Feyenoord was fantastisch, de ploeg knokte zich goed terug en Lars Unnerstall onderscheidde zich ook in deze wedstrijd. Een prachtige teamprestatie. Maar wanneer je zo’n zege moet vieren voor lege tribunes, dan wordt het gemis alleen maar groter. Tijdens dit soort wedstrijden verdient het team het podium van een kolkende Veste.  Zaterdagavond wordt er geloot voor de achtste finales, we hopen op een thuiswedstrijd in een volle Grolsch Veste.

Uit naar Zwolle en Utrecht
In de week voor Kerst reist FC Twente af naar Zwolle en Utrecht. Zaterdagavond speelt de ploeg bij PEC Zwolle en woensdagavond gaat het op bezoek bij FC Utrecht. Twee uitwedstrijden waar we sportief naar uitkijken. De ploeg van trainer Ron Jans heeft een goede serie neergezet en wil 2021 met resultaten afsluiten. Er wacht het team in Zwolle en Utrecht mooie uitdagingen.  

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen speelt zondagmiddag haar laatste wedstrijd voor de winterstop.  De ploeg speelt om 12.15 uur de uitwedstrijd tegen Excelsior. Met nog een speelronde te gaan dit kalenderjaar zijn de verschillen op de ranglijst klein in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. FC Twente Vrouwen zal een spannende tweede seizoenshelft tegemoet gaan, waarbij we weer mee gaan strijden om de prijzen. 

Online Nieuwjaarsreceptie
Tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie blikken we in januari vooruit op het nieuwe jaar, een mooi moment om samen aan het jaar te beginnen. Een Nieuwjaarsreceptie in De Grolsch Veste waarbij we onze supportersgeledingen en businessleden verwelkomen kunnen we, door de verlengde coronamaatregelen, niet organiseren. Hierdoor hebben we ervoor gekozen om net als dit jaar de Nieuwjaarsreceptie online te verzorgen. Op donderdag 13 januari blikken we in een online tv-uitzending vooruit op 2022. De live-uitzending is vanaf 19.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van FC Twente. 

Kerst Drive Thru
Komende week is er bij De Grolsch Veste een speciale Kerst Drive Thru. Maandag en dinsdag wordt deze gebruikt door diverse bedrijven die zo het kerstpakket aan hun personeelsleden overhandigen. Woensdag staat de Kerst Drive Thru in het teken van de Matchdaypakketten met het beroemde broodje Twenteham. De pakketten waren van tevoren te bestellen en kunnen woensdag afgehaald worden bij de Kerst Drive Thru bij De Grolsch Veste, zodat supporters ’s avonds bij de wedstrijd tegen FC Utrecht kunnen genieten van een stukje stadionbeleving. Voor de liefhebbers; er zijn nog enkele plekken in de middag beschikbaar, de rest zit vol. 

Incident
Voorafgaand aan het bekerduel van woensdagavond heeft de politie opgetreden tegen een groep die zich buiten het stadion had verzameld en vuurwerk afstak. Bij eerdere thuisduels zonder publiek vonden er bij De Grolsch Veste geen incidenten plaats, waar bij andere wedstrijden in de Eredivisie daar wel sprake van was. Bij het incident van woensdag werd van buiten het stadion ook vuurwerk door het hek gegooid, dat leverde gevaarlijke situaties op en is niet acceptabel. Wij roepen iedereen op om herhaling hiervan te voorkomen.

Pure Energie, 9 keer op rij de groenste
Namens iedereen bij FC Twente wil ik hoofdsponsor Pure Energie feliciteren. Pure Energie is deze week voor 9e keer op rij benoemd tot allergroenste energieleverancier van Nederland. Deze beoordeling komt naar voren uit het onderzoek dat jaarlijks wordt verricht door de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE. Pure Energie is de enige leverancier die zowel op de particuliere als op de zakelijke markt de maximale score voor duurzaamheid behaalt (10,0).

Geldboete
Naar aanleiding van spreekkoren bij de thuiswedstrijd tegen Willem II, op zondag 17 oktober jl, hebben we van de tuchtcommissie van KNVB een geldboete opgelegd gekregen. Een boete van €7.500,- waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

ESPN Documentaire - Václav Černý
Twee keer per jaar zendt ESPN een documentaire over FC Twente uit. De eerste van dit seizoen gaat vrijdag 24 december in première. Op Kerstavond wordt om 21.00 uur de docu ‘Václav’ uitgezonden. Afgelopen jaar knokte Václav Černý zich terug na een zware knieblessure. In de persoonlijke documentaire, gemaakt door Southfields, wordt Václav gevolgd tijdens zijn revalidatie op weg naar zijn terugkeer in De Grolsch Veste.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur