Scoren in de wijk

Het Scoren in de Wijk-seizoen is zondagmiddag, voor het duel tussen FC Twente en Ajax, van start gegaan. Meerdere partners en betrokkenen waren aanwezig bij de aftrap van het seizoen, waar ook nieuwe bestuursleden werden verwelkomd.

so 44
so 49

“Als elke inwoner van Twente een ander persoon zou helpen dan zijn we al goed op weg”.

Treffender had gastspreker Nick Hengelman, tevens ambassadeur van Scoren in de wijk het niet kunnen zeggen. Maar voordat het zover is, en om ervoor te zorgen dat mensen in staat zijn om anderen te helpen, is Scoren in de wijk nog hard nodig.

Zondag 17 september, voorafgaande aan de wedstrijd FC Twente-Ajax vulde de ontmoetingsruimte zich met mensen vanuit gemeenten, Woningbouwcooperaties, bedrijven en onderwijs die dezelfde visie delen over hoe Scoren in de wijk kwetsbare mensen een steuntje in de rug moet geven. Naast het netwerken en borrelen namen de partijen afscheid van Gerard Veger, die na tien jaar zijn bestuursfunctie als penningmeester ter beschikking heeft gesteld. Mooie woorden, bloemen en een prachtig beeldje waren meer dan verdiend voor al zijn werkzaamheden. Hij wordt opgevolgd door Marc Droste die tevens geïntroduceerd werd. Ook Rob Welten werd geïntroduceerd als nieuwe voorzitter, die zijn eerste woorden richt tot de aanwezigen waarin hij duidelijk aangaf welke maatschappelijke ontwikkelingen hem zorgen baart. Deze signalen pikt hij op vanuit zijn functie als burgemeester van Haaksbergen.

Ook werd een nieuwe praatplaat onthuld. Om de visie, werkveld, activiteiten, partners en pijlers van Scoren in de wijk duidelijk weer te geven in één plaat werd Milo Storm gevraagd om dit vorm te geven. Nadat student Sander Captijn mocht vertellen wat hij voor Scoren in de wijk heeft gedaan, en zodoende als beloning een baan heeft gekregen binnen de club, was het laatste woord aan Nick Hengelman. Hij schreef de aansprekende autobiografie “Schaakmat” waarin hij beschrijft welke (mentale) processen hij moest doorlopen om uiteindelijk de beslissing te nemen te stoppen met voetbal. Naast dit proces haalde hij nog een aantal zeer mooie anekdotes uit zijn mooie carrière aan.

Foto's: Johan Bruinsma

so 34 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.