Eerste selectie twegae

Na de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles blikte trainer Joseph Oosting terug op het duel. Zijn ploeg won zondagmiddag in De Grolsch Veste met 3-0 van de Deventer club.

64792552 FC Twente

"We waren vandaag dominant in alles, zowel het verdedigen als het aanvallen", keek Joseph Oosting terug, die blij was met de optredens van Gijs Smal en Joshua Brenet. "We hebben een brede selectie en wanneer je een bepaalde ambitie of doelstelling wilt halen, dan hoort gunnen daar ook bij. Dat was mooi om te zien bij Joshua en Gijs vandaag, de jongens speelden heel goed en dat wordt dan uitgebreid gevierd."

"We hadden totale dominantie en dan kan je ook speelminuten gunnen", gaat Oosting verder. "Wanneer je hier in De Grolsch Veste speelt heb je altijd een mooie ambiance met geweldige supporters die ons steunen door dik en dun. Daarom zijn we thuis ook zo moeilijk te verslaan. Ze waarderen de spelers en dat is heel mooi, dus ook wanneer iemand dan gewisseld wordt geven ze hen een bepaalde boost. Dat is heel mooi om te zien."

Uiteindelijk liep FC Twente uit naar een 3-0 overwinning. "We creërden kansen en daar gaan er dan snel twee van in. Daarna hadden we controle en zie je dat we geen moment in de problemen komen, behalve een bal die Lars goed stopte. Ik heb genoten vanaf de eerste minuut vandaag. Ik was benieuwd hoe ze zouden reageren na de slechte wedstrijd vorige week. Zo slecht als we vorige week waren tegen FC Utrecht zo goed waren we vandaag. Een betere reactie kan niet."

64800655 FC Twente
64800665 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.