Eerste selectie rkctwe

FC Twente heeft zaterdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk met 2-2 gelijkgespeeld. In Waalwijk kwam FC Twente met 0-1 voor en maakte het in blessuretijd gelijk. Lees de reacties van Joseph Oosting, Ricky van Wolfswinkel en Carel Eiting.

“Uiteindelijk maken we nog de 2-2, maar we hebben hier twee punten laten liggen”, zegt Oosting na afloop. “Het is mooi dat je in Europa goede wedstrijden hebt gespeeld tegen Manchester United en Fenerbahce, maar de competitie is voor ons enorm belangrijk. Je wil daarin meedoen. Dan kom je vroeg voor, dat is wat je graag wilt in een uitwedstrijd, en geef je ‘m alsnog weg. Je maakt nog wel gelijk, maar dit is een teleurstellende avond.”

FC Twente kon de vroege voorsprong in Waalwijk niet behouden in de eerste helft. “Je ziet gedurende de wedstrijd dat er een stukje gemakzucht komt. Ze komen één keer in de zestien en meteen is het een goal. In de rust hebben we gezegd dat we moeten zorgen voor meer mensen hoger op het veld, met meer diepte en van kant naar kant."

Het was echter RKC dat direct na rust scoorde, na een fout in de Twentse achterhoede. “Daar loop je de hele wedstrijd achteraan. Dan doe je nog een aantal wissels, speel je alles of niets en maak je nog gelijk”, vervolgt Oosting, die vindt dat FC Twente de wedstrijd in handen heeft gehad. “Maar het begint wel met geconcentreerd blijven en hard werken. Het gaat mij erom dat we weten waar we vandaan komen. We moeten knetterhard werken met elkaar.”

Lees onder de foto's ook de reacties van Van Wolfswinkel en Eiting

71323529 FC Twente v2
71325041 FC Twente
71325075 FC Twente v2
20241019  BE16003 v2
20241019  BE26805 v2
20241019  BE16114 v2
rkctwe eiting 1
rkctwe eiting 2
20241019  BE26916 v2

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van Johan Neeskens, die naast een groot voetbalicoon ook de schoonvader was van Ricky van Wolfswinkel. De minuut stilte was indrukwekkend en emotioneel. “Ik heb het nooit zo gehad dat je er niet helemaal bij bent. Je probeert je ertoe te zetten, het is lastig”, zegt Van Wolfswinkel.

“Het land verliest een legende, een geweldige voetballer en een geweldig persoon. In de familiesfeer verlies je een man, vader, schoonvader en opa. Dat is zwaar, we hebben een zware tijd gehad. Ik ben heel blij dat ik de jongens bij me heb die me daarin ondersteunen, en een geweldige familie achter me”, aldus de spits, die startte en negentig minuten speelde. “Het was geen ideale voorbereiding, maar ik durf met honderd procent zekerheid te zeggen dat de Nees zou zeggen: ga lekker spelen, vriend.”

Over de wedstrijd, die FC Twente uiteindelijk één punt bracht: “Daar ben je totaal niet tevreden mee natuurlijk. Je komt hier niet voor een gelijkspel. Als je beter bent, moet het geen probleem zijn om deze wedstrijd te winnen, maar dat kregen we niet voor elkaar”, zegt Van Wolfswinkel. “Je hebt de controle, maar je bent niet goed genoeg vandaag. Je bent heel slordig in de passing. De mogelijkheden waren er wel, maar we waren niet goed genoeg.”

Foto's: Bas Everhard & OrangePictures

interview eiting

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.