FC Twente Vrouwen

Voor vierduizend supporters speelde FC Twente Vrouwen zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Vooraf wist de ploeg dat het afhankelijk was van de wedstrijd tegen Ajax, om de landstitel te behouden. De 2-1 zege op de Rotterdammers was niet voldoende om de titel te prolongeren. "Het hele jaar hebben we om de prijzen gespeeld en fantastische prestaties neergezet."

naamloos 28741

"Vandaag voelt het, ondanks de overwinning, als de genadeklap", keek trainer Joran Pot na de zege op Feyenoord terug. "We hebben geloof gehouden en vandaag gewonnen, maar helaas was het niet genoeg. Het was vandaag een moeilijke wedstrijd, en die credits gaan naar Feyenoord. Ik ben blij en trots dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. Het hele jaar hebben we om de prijzen gespeeld en fantastische prestaties neergezet. Het is zuur dat we, als je kijkt naar de statistieken, nu niet bovenaan staan nu. Dit seizoen hebben we steekjes laten vallen waar het niet mocht."

"Het was op gevoel"

Wieke Kaptein tekende na de rust voor het winnende doelpunt tegen Feyenoord. 'Ik zag Renate gaan en riep dat ik vrij stond bij de eerste paal', vertelt ze. 'Het was op gevoel en gelukkig ging de bal er mooi in. We moesten winnen vandaag, en dat hebben we gedaan. Helaas was het niet voldoende."

Foto's: Bas Everhard 

naamloos 28929 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.