Eerste selectie

FC Twente speelde zaterdagmiddag in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Hannover 96. Het duel was verdeeld in vier blokken van dertig minuten. Na 120 minuten stond een 3-3 gelijkspel op het scorebord.

a0eba400 0bea 435f b6a6 5bfb29c0ad2d
88acf0d1 c3e3 4529 b91b 94ce953b457b
941a1312 1d32 4b60 b442 f09dc4e073d5
80305f04 ef72 4d57 b37c 3401783af97a
aabd64dc 3176 4607 bac1 dc7a55398b73
e1785fa3 4114 40a1 8ca1 ff6d4e0f5cc3

In het Steinberger Stadion van Leogang speelde FC Twente zaterdagmiddag tegen Hannover 96. Een wedstrijd die werd gespeeld over vier blokken van 30 minuten. In het eerste deel was FC Twente via de flanken dreigend. Mitchel van Bergen en Daan Rots maakten het de Duitse defensie lastig en dat resulteerde in gevaarlijke momenten voor het doel van Hannover 96. Na een mooie aanval over de linkerkant bracht Bas Kuipers Michel Vlap in stelling die uit de draai de 1-0 kon binnenschieten.

FC Twente begon met een ongewijzigde elf aan de tweede dertig minuten. De Duitse opponent startte sterker en dat resulteerde in de 36e minuut in de gelijkmaker. Nicola Tresoldi stond aan het eind van de aanval en schoot hard binnen (1-1). Sei Muroya zorgde ervoor dat Hannover in de 49e minuut de leiding nam (1-2). Harrie Kuster, inmiddels in de ploeg gekomen voor Mathias Kjølø, bracht de stand weer in evenwicht. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal fraai in de verre hoek.

WhatsApp Image 2024 07 20 at 15.19.07 4

FC Twente begon aan het derde blok van dertig minuten met tien andere spelers. Gedurende dit deel van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd, wat leidde tot weinig kansrijke momenten in beide strafschopgebieden. In het vierde blok kwam FC Twente op een 3-2 voorsprong. Sayf Ltaief ontsnapte bij een diepe bal aan de verdediging en bleef rustig oog in oog met de doelman: 3-2. Het was niet voldoende voor de zege. Vanuit een vrije trap bepaalde Brooklyn Ezeh de eindstand op 3-3.

FC Twente – Hannover 96 3-3

Scoreverloop
20' Vlap 1-0
36' Tresoldi 1-1
49' Muroya 1-2
56' Kuster 2-2
107' Ltaief 3-2
118' Ezeh 3-3

Scheidsrechter: Marc Höglinger
Toeschouwers: 500

Startopstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Kuipers, Kjølø (49' Kuster), Vlap, Steijn, Van Bergen, Van Wolfswinkel, Daan Rots.

Opstelling FC Twente na 60 minuten: Tyton, Regeer, Bruns, Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine, Eiting, Besselink, Mats Rots, Ltaief, Vlap (78' Mesbahi), Taha.