rkctwe Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond gelijkgespeeld in Waalwijk. De uitwedstrijd tegen RKC eindigde in 2-2. In de slotfase stelde Carel Eiting met zijn treffer alsnog een punt veilig.

20241019  BE26792

Na de interlandperiode hervatte FC Twente zaterdagavond de competitie met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs Johan Neeskens. Voetbalicoon en schoonvader van onze aanvoerder Ricky van Wolfswinkel, die zichtbaar geëmotioneerd op het veld stond tijdens de indrukwekkende minuut stilte. FC Twente speelde tegen RKC Waalwijk voor het eerst in het jubileumtenue. In 2025 bestaat FC Twente 60 jaar en in dit shirt komen de kleuren van Sportclub Enschede en Enschedese Boys, de clubs waaruit FC Twente is ontstaan, terug.

71325350 FC Twente

FC Twente begon goed aan de wedstrijd en drukte dat in de openingsfase uit met een treffer van Sem Steijn, zijn achtste goal van dit seizoen. Steijn kopte na tien minuten raak uit een voorzet van Bart van Rooij. Halverwege de eerste helft sloeg RKC toe vanuit de omschakeling en stond Richonell Margaret aan het eind van de aanval (1-1).

71326349 FC Twente
71326366 FC Twente

Direct in de tweede helft profiteerde Sylvester van der Water optimaal van een misverstand in de Twentse defensie. Unnerstall speelde Bruns in, waarna de aanvaller van RKC voor de 2-1 zorgde. FC Twente moest in de achtervolging. De ploeg voerde de druk op en moest een weg vinden door de hechte defensie van de thuisclub. De eerste grootste kans was er voor Mees Hilgers, die de bal uit een corner op de paal kopte. Via de flanken was er dreiging, Ltaief was dichtbij met een schot in de korte hoek en Van Bergen met een schot dat net over werd getikt. Ook een schot van afstand van Carel Eiting had meer verdiend. Aan de andere kant kwam er meer ruimte voor RKC, waardoor FC Twente alert moest zijn om een derde tegentreffer te voorkomen. Met het ingaan van de blessuretijd bracht Carel Eiting FC Twente alsnog naast RKC. Eiting kopte een corner goed binnen (2-2). Met nog een paar minuten op de klok legden beide clubs zich niet direct neer bij een gelijkspel. Goede mogelijkheden bleven uit, waardoor het gelijk bleef.

WhatsApp Image 2024 10 19 at 21.55.18
WhatsApp Image 2024 10 19 at 21.55.38

RKC Waalwijk – FC Twente 2-2 (0-1)

11’ Steijn 0-1
23’ Margaret 1-1
47’ Van der Water 2-1
90+1' Eiting 2-2

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 6.674
Gele kaarten: Vlap, Regeer (FC Twente)

Opstelling RKC Waalwijk: Van Osch, Lelieveld (75' El Mazyani), Van Gelderen, Familia-Castillo, Cleonise, Van Eijma, Van der Water (61 Lokesa), Margaret (83' Ihattaren), De Loo (75' Wouters), Roemeratoe, Weidemann (83' Oukili)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Hilgers, Regeer, Van Bergen (87' Van Hoorenbeeck), Van Wolfswinkel, Lammers, Steijn, Vlap (55' Eiting), Van Rooij, Salah-Eddine (66' Kuipers), Bruns (66' Ltaief).

Foto’s: Bas Everhard & OrangePictures