almtwe Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC, in het Yanmar Stadion eindigde het duel in 1-1. Max Bruns was vijf minuten voor tijd succesvol voor FC Twente. Michal Sadilek maakte zijn rentree.

20221203 Almere City FCT oefen 11676

Nadat FC Twente woensdag de voorbereiding op de tweede seizoenshelft was begonnen, speelde de ploeg zaterdagmiddag een oefenwedstrijd bij Almere City FC. FC Twente trad aan zonder internationale en de selectie was aangevuld met een aantal spelers van de Academie.

In de eerste helft kreeg FC Twente de betere mogelijkheden, onder meer via Casper Staring, Irakli Yegoian en Michel Vlap om de score te openen, maar het bleef lang 0-0. Totdat de thuisploeg een minuut rust op voorsprong kwam.

Michal Sadilek maakte in de tweede helft zijn rentree na zijn herstel en speelde een half uur mee. De Tsjechische middenvelder had sinds eind augustus geen speelminuten meer gemaakt voor FC Twente. Ook na rust kreeg de ploeg van trainer Ron Jans de betere kansen. Zo was Gijs Besselink gevaarlijk, net als Denilho Cleonise en Thijs van Leeuwen. Aan de andere kant voorkwam Mees Hilgers een tweede treffer van Almere, waarna even later Max Bruns uit een corner trefzeker was (1-1).

Zaterdag 10 december speelt FC Twente in De Grolsch Veste een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, aanvang 17.00 uur.

Almere City FC – FC Twente 1-1 (1-0)

44’ Duijvestijn 1-0
86' Bruns 1-1

Opstelling FC Twente 1helft: Tyton, Everink, Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Staring, Yegoian, Vlap, Rots, Ugalde, Bostdorp.

Opstelling FC Twente 2helft: El Maach, Salah-Eddine, Hilgers, Bruns, Geypens, Sadilek (75' Driezen), Besselink, Steijn, Cleonise, Ugalde (71' Rots), Van Leeuwen.

Foto’s: Bas Everhard