feytwe Eerste selectie

FC Twente is er zondagmiddag niet in geslaagd voor een resultaat te zorgen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Na een goed begin nam Feyenoord alsnog de leiding voor rust (2-0). In de slotfase schoot Sem Steijn de aansluitingstreffer binnen (2-1), maar dat was niet voldoende voor een resultaat in De Kuip.

71012001 FC Twente

FC Twente kwam uitstekend uit de startblokken in Rotterdam en dwong de thuisploeg vanaf de eerste minuut terug. Dat leverde direct goede mogelijkheden op, waarbij Daan Rots het meeste gevaar veroorzaakte. Een kopbal uit een corner werd ternauwernood gepareerd door Wellenreuther en even later moet de doelman van Feyenoord gestrekt naar de verre hoek om de 0-1 te voorkomen. Na een half uur kreeg Rots, die zijn 100e competitiewedstrijd voor FC Twente speelde, de beste kans. Sam Lammers gaf de bal fraai mee aan Rots, maar voor het Feyenoord doel schoof Rots de bal rakelings naast. Op het moment dat het wachten was op de 0-1, sloeg Feyenoord toe. Ueda kopte de 1-0 binnen. De wedstrijd raakte meer in evenwicht en kort voor rust scoorde Feyenoord opnieuw. Dit keer was het Hwang die van afstand binnenschoot.

In de eerste fase na rust hielden FC Twente en Feyenoord elkaar in evenwicht, terwijl FC Twente op zoek ging naar openingen voor de aansluitingstreffer. Het duel werd steeds meer een fysieke strijd en kansen waren schaars voor beide doelen. Na een uur spelen kreeg Sem Steijn de beste kans na rust. Steijn kreeg na een corner de bal fraai binnen bereik en schoot uit de draai op het doel. Wellenreuther moest tot het uiterste gaan om een treffer te voorkomen. Met tien minuten op de klok viel de aansluitingstreffer alsnog. Via de linkerflank kwam Bas Kuipers opzette, die de bal in zestien bij Steijn bezorgde en hard onderkant lat binnenschoot. Daarmee bleef FC Twente in de wedstrijd en in de race voor een verdiend punt. In de slotfase drong FC Twente wel aan, maar grote mogelijkheden bleven uit.