Eerste selectie

In de week dat het interlandvoetbal centraal staat speelde FC Twente donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel werd gespeeld in de Merkur Spiel Arena van de Duitse club eindigde in 4-0 voor de thuisploeg.

53871918 FC Twente

FC Twente trad aan zonder de internationals Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek en Dimitris Limnios. Robin Pröpper, Gijs Smal en Ricky van Wolfswinkel kwamen deze wedstrijd ook niet in actie.

De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op 1-0. Thomad Pledl scoorde met een fraai schot van afstand. FC Twente kreeg via Cerny en Ugalde enkele mogelijkheden, maar kon voorin niet voor gevaarlijke momenten zorgen. Halverwege de eerste helft kwam Düsseldorf eruit via Peterson, die de 2-0 maakte. Meteen daarna zorgde Leonardo Koutris voor de 3-0.

Aan het begin van de tweede helft kwamen Daan Rots en Michel Vlap in het veld en halverwege de tweede helft volgden Brenet en Pleguezuelo en Academie-speler Tim Geypens. FC Twente wist ook na rust geen echte gevaarlijke momenten voor het doel van Düsseldorf te creeëeren. Een kwartier voor tijd maakte Pledl zijn tweede treffer van de middag (4-0).

De wedstrijd is terug te kijken in onderstaande videoplayer.

Fortuna Düsseldorf – FC Twente 4-0 (3-0)