FC Twente Vrouwen

Fieke Kroese en Sophie te Brake maken komend seizoen deel uit van de selectie van FC Twente Vrouwen. Beide speelsters uit het beloftenteam tekenden vanmorgen een tweejarig contract bij de club. Fieke Kroese groeide op bij KVV Losser en Sophie te Brake bij SV Grol uit Groenlo.

DSC02098 v2
DSC02106
DSC02141 v3

Fieke Kroese (17), die komende week met Oranje onder 17 deelneemt aan het EK, speelt sinds twee seizoenen in het beloftenteam van FC Twente Vrouwen. Daarvoor speelde ze bij KVV Losser en Achilles ’12 uit Hengelo. In het voorjaar van 2021 maakte ze haar debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en inmiddels speelde ze al acht wedstrijden voor FC Twente Vrouwen. “Ik ben super blij om de komende jaren voor deze mooie club te spelen”, aldus Kroese. “Het team heeft een hoog niveau waar jonge speelsters zich goed in kunnen ontwikkelen. Ik hoop de komende jaren bij de selecties van de nationale jeugdelftallen te blijven en een vaste waarde te worden bij FC Twente. Een droom gaat in vervulling, ik heb er erg naar uitgekeken om bij het eerste te komen."

 

DSC02229
DSC02390
DSC02422 v2
DSC02437
DSC02463

Sophie te Brake stapt ook over uit het beloftenteam naar FC Twente Vrouwen. Zij maakte begin januari, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, haar officiële debuut voor FC Twente Vrouwen. Te Brake speelde voor haar komst naar FC Twente in de jeugd van SV Grol. “Ik ben heel blij en trots op deze nieuwe uitdaging”, aldus Te Brake. “FC Twente is een mooie club om voor te spelen. Het niveau van het team is hoog en er zijn veel speelsters met goede kwaliteiten waar ik nog veel van kan leren. Ik heb er hard voor gewerkt en ben trots op dat ik mijn eerste profcontract heb getekend bij FC Twente.”

Technisch Manager René Roord: “Fieke is een talentvolle aanvalster. Ze scoort makkelijk in ons beloftenelftal en bij nationaal onder 17 en is een speelster uit onze eigen jeugdopleiding. Wij hebben goede verwachtingen dat zij zich vanaf komend seizoen in onze eerste selectie verder gaat ontwikkelen, een kans die ze absoluut verdiend heeft.” Over Sophie te Brake: ”Sophie is een goede verdedigster die op meerdere posities inzetbaar is en een mooie trap heeft. In ons beloftenelftal heeft ze zich niet alleen als voetbalster ontwikkelt, maar ook als leidster binnen het team. Ze heeft deze kans in de eerste selectie dik verdiend.”