Supporters

FCT Ootmarsum is de nieuwste supportersvereniging van FC Twente. Sinds 2008 is een actieve groep FC Twente-supporters uit Ootmarsum actief en zij worden de 32e supportersvereniging. Zaterdag werd in De Grolsch Veste het convenant met FCT Ootmarsum getekend.

Niels Wessels (22 jaar) is de voorzitter van FCT Ootmarsum. Sinds enkele jaren is hij met enkele andere bestuursleden actief binnen de vereniging. “Sinds 2008 vertrekt er elke thuiswedstrijd vanuit Ootmarsum een bus naar De Grolsch Veste”, vertelt Wessels. “Supporters jong en oud verzamelen zich op de wedstrijddag bij Café de Poort in Ootmarsum.” De animo groeide de laatste jaren en dat was een redenen voor de supporters om zich bij FC Twente aan te melden als officiële supportersvereniging. “We hebben ons vorig jaar bij de club gemeld en gevraagd aan welke voorwaarden we moeten voldoen. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en zaterdag hebben we het convenant getekend en zijn we het komende jaar aspirant-lid.” De betrokkenheid in Ootmarsum is groot. “We krijgen veel ideeën aangedragen en iedereen denkt mee, dat is mooi.”

“We hebben nu 79 leden”, vervolgt Niels Wessels. “We zijn eigenlijk te groot om gezamenlijk met één bus naar de thuisduels te reizen en te klein voor twee bussen. Een van onze ambities is om snel te groeien naar meer leden, dan kunnen we hopelijk binnenkort met twee bussen vanuit Ootmarsum naar De Grolsch Veste.”

FCT Ootmarsum: Facebook

 

20230930 FCT Ootmarsum 21670
20230930 FCT Ootmarsum 21693

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.