Eerste selectie utrtwe

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In aanloop naar het treffen in de Domstad de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

FC Utrecht is het seizoen met zeven punten uit drie duels goed begonnen. Afgelopen week won het team van trainer Ron Jans bij NAC Breda. Daarvoor speelde de ploeg gelijk bij Heerenveen en won het thuis van PEC Zwolle. Oosting: "Vorige week wint Utrecht bij NAC in de slotfase en dat kan vaak een boost geven in het vertrouwen."

Na de nummer zes en acht van vorig seizoen te hebben getroffen wacht met FC Utrecht de nummer zeven het afgelopen voetbaljaar. "Iedere club zit in de start van de competitie. Dat zijn vaak wedstrijden op zich en dat geldt voor ons ook. We moeten ons weer in de competitie knokken en dat is zondag tegen een directe concurrent."

"Ik zie FC Utrecht als een directe concurrent van ons en zo beoordeel ik ze ook", vervolgt Oosting. "Utrecht heeft een ploeg die thuis met veel intensiteit en strijd de tegenstander wil afbluffen. Dat moeten wij ook aan de dag brengen. We willen laten zien dat we stabieler zijn geworden. Dat we stappen hebben gemaakt in volwassenheid en in de manier van voetballen."

De selectie van FC Twente werkt zaterdag de afsluitende training richting het uitduel met FC Utrecht.

FC Utrecht - FC Twente, aanvang 12.15 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler en is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.