Eerste selectie

FC Twente heeft woensdag in speelronde 31 van de Eredivisie met 3-1 gewonnen van Almere City. Dankzij de winst is FC Twente verzekerd van de hoofdfase van de Europa League en heeft het uitstekende zaken gedaan in de strijd om plek 3.

BE13558
BE13578
BE13595
BE13604
BE13663

Na een gelijkopgaand begin van de wedstrijd opende Mathias Kjølø na tien minuten de score in De Grolsch Veste. Nadat Sem Steijn met een schot van afstand al gevaarlijk was, schoot de Noorse middenvelder vanaf de rand van de zestien raak (1-0). FC Twente had in de fase die volgde moeite om grip te krijgen op Almere City en tot kansen te komen.

Aan het begin van de tweede helft voerde FC Twente de druk op en dat resulteerde snel in de 2-0. Steijn en Ricky van Wolfswinkel zetten de aanval op en uiteindelijk drukte Steijn succesvol af. Het vlagsignaal voor buitenspel werd overruled door de VAR en dus mocht FC Twente de tweede treffer vieren met een uitverkocht huis.

Met nog twintig minuten te gaan kwam Almere City terug in de wedstrijd. Een counter van de gasten leidde de 2-1 in, Kornelius Hansen schoot van buiten de zestien fraai raak. Met nog een kleine tien minuten op de klok gooide Daan Rots de wedstrijd in het slot. Oog in oog met de doelman van Almere City bleef hij koel en schoof hij de bal binnen: 3-1.

Dankzij de overwinning is FC Twente verzekerd van een plek in de hoofdfase van de Europa League. In de strijd om plek 3 heeft de ploeg bovendien uitstekende zaken gedaan. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op de derde voorronde van de Champions League.