Eerste selectie

FC Twente is het nieuwe seizoen in de Eredivisie zaterdag begonnen met een driepunter. Op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen won de ploeg van trainer Joseph Oosting dankzij doelpunten van Sam Lammers en Alec Van Hoorenbeeck met 1-2.

Bas Kuipers maakte bij FC Twente zijn eerste officiële minuten. Sam Lammers en Sayf Ltaief, die dinsdag al in actie kwamen tegen FC Red Bull Salzburg, maakten in de Eredivisie eveneens hun eerste minuten voor FC Twente. Achterin vormden Max Bruns en Alec Van Hoorenbeeck het centrale duo, Mees Hilgers ontbrak vanwege een schorsing.

In het Goffertstadion kende FC Twente een goede start. Sem Steijn volleerde in de handen van NEC-doelman Robin Roefs en na acht minuten opende Lammers de score (0-1). Hij tikte binnen na goed voorbereidend werk van Ltaief, die op de linkerflank zijn tegenstanders voorbij snelde en Lammers een niet te missen kans bood. FC Twente ondervond na die treffer ook de nodige weerstand van NEC. Lars Unnerstall trad uitstekend op na een schot van Rober Gonzalez, maar moest na een half uur het antwoord schuldig blijven op een rake kopbal van Kodai Sano (1-1).

NECTWE 8

Richting de rust lag het momentum weer bij FC Twente. De bezoekers waren uit een hoekschop van Vlap echter wat onfortuinlijk, toen zowel Van Hoorenbeeck als Kuipers op de lat kopte. FC Twente zette in de blessuretijd van de eerste helft nog aan, op zoek naar de voorsprong, maar de schoten van Vlap en Steijn vlogen over het doel van NEC.

69352455 FC Twente
69352377 FC Twente
69352180 FC Twente
69353349 FC Twente
NECTWE 9
NECTWE 10

Net als in de eerste helft produceerde FC Twente ook in de tweede helft een vroege treffer. Uit een corner van Kuipers was het Van Hoorenbeeck die FC Twente opnieuw aan leiding de bracht (1-2). FC Twente kreeg kort daarna de kans om de marge naar twee te tillen, maar na een aanval met kort combinatiespel zag Daan Rots zijn inzet geblokt worden.

In het restant van de tweede helft liet FC Twente zich via onder meer Younes Taha, Lammers en Carel Eiting nog zien voor het Nijmeegse doel en ook NEC was dreigend, maar gescoord werd er niet meer. FC Twente trok de voorsprong over de streep en schreef zo in de seizoensopener de eerste drie punten van het nieuwe Eredivisie-seizoen bij.

NECTWE 111
NECTWE 12
NECTWE 13
NECTWE 15

N.E.C. Nijmegen - FC Twente 1-2 (1-1)

Scoreverloop
8' Lammers 0-1
28' Sano 1-1
54' Van Hoorenbeeck 1-2

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 12.540

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Regeer (32' Salah-Eddine), Bruns, Van Hoorenbeeck, Kuipers, Kjølø, Vlap (72' Eiting), Steijn (61' Van Bergen), D. Rots (72' Taha), Lammers (88' Mesbahi), Ltaief (61' Van Wolfswinkel).

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Roefs, Van Rooij, Marquez, Nuytinck (83' Hansen), Verdonk, Hoedemakers (83' Schöne), Proper, Gonzalez (83' Darelas), Önal (72' Olden Larsen), Sano, Ouaissa.

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency / Orange Pictures