FC Twente Vrouwen

De eerste wedstrijd van het kwalificatietoernooi van de UEFA Women’s Champions League is gewonnen door FC Twente Vrouwen. Na negentig minuten stond er een 13-0 uitslag op het scorebord.

Het was al snel raak voor FC Twente, toen Van Dooren de score opende na zeven minuten de score. Een kwartier later was het Kalma die in 8 (!) minuten tijd vier keer wist te scoren. Hierna scoorde Stolze nog twee keer, waaronder een volley in de linkerbovenhoek.

55770642 FC Twente

Na de rust was het wederom FC Twente die snel wist te scoren. Invalster Bente Jansen schoof de bal beheerst in de rechterhoek. Drie minuten later werkte Renate Jansen een voorzet van Kaptein binnen. Na een uur voetballen volgde een mooi moment voor Roetgering, die haar rentree maakte in het profvoetbal. Haar laatste wedstrijd dateerde uit februari 2020. Snel na deze invalbeurt scoorde Kalma haar vijfde van de avond, waardoor de dubbele cijfers op het scorebord kwamen te staan. In de 84e minuut scoorde Kalma, op aangeven van Roetgering, haar zesde. Invalster Te Brake scoorde iets voor tijd de 12-0. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd wederom gemaakt door Kalma, die zeven keer wist te scoren. Eindstand: 13-0.

FC Twente - Agarista CSF 13-0 (7-0)

7’ Van Dooren 1-0