FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond haar eerste oefenwedstrijd in de tweede blok van de voorbereiding gewonnen. Op Sportplatz Oestinghausen werd FC Gûtersloh met 0-8 verslagen.

WhatsApp Image 2024 08 06 at 19.29.21 1
WhatsApp Image 2024 08 06 at 19.09.40

Dinsdagavond stond het eerste oefenduel in de tweede blok van de voorbereiding op het programma. Op Sportplatz Oestinghausen was FC Gûtersloh de tegenstander. Binnen tien minuten zette Kayleigh van Dooren FC Twente op voorsprong. Haar afschandsschot werd niet goed verwerkt door de keepster met een doelpunt tot gevolg. Het bleek een voorbode voor een makkelijke avond in Lippetal. Ravensbergen scoorde na een mooie actie van Andrádottir, terwijl de IJslandse zelf voor de 0-3 tekende. Van Dooren en Tuin zorgden voor de 0-5 ruststand.

De tweede helft begon met een volledig nieuwe opstelling. Na een klein kwartier in de tweede helft scoorde Van Dijk na een prachtige solo van Hulst. Tien minuten later scoorde Van Dijk haar tweede op aangeven van Galic. Vlak voor tijd zette Hulst na het uitspelen van de keeper de 0-8 en eindstand op het scorebord.

FC Gûtersloh - FC Twente Vrouwen 0-7 (0-5)

• 9' Van Dooren 0-1
  • 21' Ravensbergen 0-2
  • 26' Andrádottir 0-3
  • 31' Van Dooren 0-4 (penalty)
  • 40' Tuin 0-5
  • 60' Van Dijk 0-6
  • 68' Van Dijk 0-7
  • 89' Hulst 0-8

Opstelling eerste helft: Vissers, Bijvank, Koster, Knol, Tuin, Van Ginkel, Van Dooren, Verdaasdonk, Andrádottir, Ravensbergen, Ivens.

Opstelling tweede helft: Bussman, Everaerts, Bormans, Carleer, Wiefferink, Te Brake, Peddemors, Diekman, Hulst, Van Dijk, Galic.