FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag in een oefenduel gewonnen van RSC Anderlecht. Op het sportcomplex van RKSV Nuenen werd met 1-0 gewonnen van de kampioen van België.

59fc3f2b 0889 4ffb a76d 1f156bc2c82a
a8d8266a 4c9a 4cf2 87ac a4f657f0132b
b8d863e0 3079 40dc 9d9b b3d4633fffa8

De eerste grote kans volgde na twintig minuten. Nikee van Dijk kwam alleen op goal af, maar haar schot mistte kracht en werd gepakt door de keeper. Een minuut later scoorde Peddemors alsnog de 1-0 door van dichtbij raak te schieten in de linker onderhoek. Naast een kopbal op de lat van Lieske Carleer leverde de eerste helft niet veel kansen op en kon FC Twente met een minimale voorsprong de rust in.

In de tweede helft creëerde RSC Anderlecht een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de Belgen mistten precisie in hun afronding. Ella Peddemors kreeg nog de mogelijkheid om haar tweede van de middag te maken, maar oog in oog met de keeper wist ze niet te scoren. In de slotfase probeerde FC Twente de voorsprong nog uit te breiden via onder andere Ivens, maar er werd niet meer gescoord waardoor de eindstand bleef steken op een 1-0 overwinning voor FC Twente.

FC Twente Vrouwen - RSC Anderlecht 1-0 (1-0)

• 21' 1-0 Peddemors

Opstelling FC Twente Vrouwen: Clark, Vliek (65' Verdaasdonk), Knol, Carleer, Tuin (77' Bormans), Van Ginkel, Te Brake (77' Proost), Van Dooren (78' Galic), Hulst (78' Ivens), Van Dijk (78' Ravensbergen), Peddemors (77' Andrádottir).

aab77d45 faab 4139 bac9 e2f86ba1b7a9
cc1ac282 3538 4a60 9687 86c2bc709e2b
d247a169 e38f 46bd 94ef 18452ee80009