FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen trapt woensdagavond op Sportcampus Diekman in Enschede het seizoen officieel af. Om 19.00 uur speelt de ploeg van trainer Robert de Pauw in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League tegen WFC Nike uit Georgië. In aanloop naar het treffen blikken we vooruit met Suzanne Giesen.

fctwente vrouwen 01

Samen met Spartak Subotica uit Servië, het Ierse Peamount United en WFC Nike strijdt FC Twente Vrouwen de komende dagen voor een plaats in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League. “Het is altijd speciaal om Europese wedstrijden te spelen”, vertelt Giesen. “Het is na de landstitel een extra beloning voor het afgelopen seizoen. Daarom is het jammer dat er nu nog geen supporters bij de wedstrijden kunnen zijn.”

Bij winst op WFC Nike plaatst FC Twente Vrouwen zich voor de ‘finale’ en treft het zaterdagavond de winnaar van het treffen tussen de Ierse en Servische club. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de tweede voorronde die eind deze maand plaatsvindt. Giesen: “Op voorhand is het voor ons heel lastig in te schatten wat Nike voor een tegenstander is. Wat voor niveau zij spelen en waar hun krachten liggen. We moeten scherp zijn en van eigen krachten uitgaan, we kunnen goed voetballen en dat moeten we laten zien.”

49623894 FC Twente