FC Twente Vrouwen UWCL

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond in de finale van Round 1 in de Champions League, Valur verslagen. Op Sportpark Schreurserve werd met 5-0 gewonnen.

70129101 FC Twente

Nadat woensdagavond Cardiff City werd verslagen, wachtte in de finale van Round 1 het IJslandse Valur. De winnaar van het duel plaatst zich voor Round 2 van de Champions League. De finale om de derde plek werd zaterdagmiddag gewonnen door ZFK Ljuboten uit Noord-Macedonië (2-0 winst op Cardiff City).

FC Twente nam na het eerste fluitsignaal meteen het initiatief. Van Dooren raakte binnen 10 minuten de lat met een afstandsschot en een inzet van Van Dijk werd na een kwartier geblokt. Na twintig minuten probeerde Peddemors het nog met een hard schot, maar de keepster van Valur redde. Kort daarna tekende Charlotte Hulst met een prachtige goal voor de 1-0. De rechtsbuiten werd bereikt door Carleer en schoot vanuit de lucht met een boogbal over de keeper raak. Dezelfde Hulst scoorde in de 40e minuut de 2-0 door binnen te schieten nadat een vrije trap via een duel bij haar belandde. Twee minuten later scoorde Van Dijk de 3-0 nadat ze werd gevonden door Van Dooren en eerder bij de bal was dan de keepster, waardoor de spits kon binnenschieten.

De tweede helft leverde minder kansen op voor beide ploegen. Van Dijk tikte vlak na rust net naast en Valur schoot in de 58e minuut net over. In de 69e minuut was het Kayleigh van Dooren die de 4-0 binnenschoot, nadat Charlotte Hulst hard uithaalde en onze nummer 10 de rebound binnenschoot. Nikee van Dijk kopte net voor het einde nog een corner binnen waardoor de einstand van 5-0 op het scorebord werd gezet.

Maandag om 13.00 uur is de loting voor de volgende ronde in de UEFA Women's Champions League. In dat tweeluik wordt bepaald of FC Twente de poulefase bereikt.