FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagavond gewonnen van Telstar. In het 711 stadion werd met 1-2 gewonnen.

71359564 FC Twente
71359570 FC Twente Large
71360182 FC Twente

Na de nederlaag tegen Chelsea afgelopen donderdag moest het vizier weer op de competitie. Om 16.45 uur werd er afgetrapt in Velsen-Zuid. Na iets meer dan 10 minuten noteerde FC Twente haar eerste doelpoging. Ravensbergen legde terug op Te Brake, wiens schot gepakt werd door keepster Steen. Vier minuten later scoorde de spits de openingstreffer. Van Dooren zette vanaf links voor en Ravensbergen kopte binnen bij de tweede paal. Binnen het halfuur werd de voorsprong verdubbeld door een prachtige treffer van Van Dijk. De aanvalster trok vanaf links naar binnen en schoot fraai binnen in de rechter bovenhoek. Zo kon FC Twente een kwartier later met een comfortabele voorsprong de rust in.

De tweede helft begon met een snelle tegenvaller voor FC Twente. Clark pakte een terugspeelbal op van Knol met een indirecte vrije trap tot gevolg. Deze werd binnengeschoten door Kira. Hierdoor zag FC Twente haar voorsprong verkleinen tot Ă©Ă©n goal verschil. Na de tegentreffer had FC Twente meer moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Keepster Steen redde meermaals pogingen van afstand en moest ook redding brengen na een schot van Te Brake rond de penaltystip. Hoewel wederom grote kansen uitbleven golfde het spel heen en weer en kregen zowel Telstar als FC Twente meermaals mogelijkheden om te scoren. Dit bleef uit waardoor de ploeg van Joran Pot met drie punten terug naar Enschede kon.