FC Twente Vrouwen excvrtwevr

Met een ruime overwinning en de drie punten op zak keerde FC Twente Vrouwen vrijdagavond terug uit Rotterdam. FC Twente won de uitwedstrijd tegen Excelsior met 0-5.

53979913 FC Twente

Bij FC Twente Vrouwen ontbrak Daphne van Domselaar aan de aftrap vanwege een blessure. Haar plek onder de lat werd ingenomen door Lois Nienhuis.

FC Twente Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd nam vroeg een goede voorsprong. Na twintig minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord. Vijf minuten later zorgde Kayleigh van Dooren voor de vierde Twentse treffer van de avond.

Na ruime een uur spelen maakte Elena Dhont haar rentree. Vanwege een zware knieblessure was de Belgische speelster anderhalf jaar uit de roulatie, tegen Excelsior maakte ze haar eerste officiële speelminuten. Vijf minuten voor tijd scoorde Renate Jansen de 0-5.

Komende week staan er interlands van Oranje Vrouwen op het programma. Vrijdag 22 april hervat FC Twente Vrouwen de competitie met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Een week later komt vv Alkmaar naar Enschede.