FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vanavond voor het oog van 4.000 toeschouwers met 1-3 verloren van Chelsea FC. In een mooie wedstrijd met veelal verzorgd voetbal van beide kanten bleek Chelsea sterker en effectiever.

Na een rustig begin waarin beide ploegen elkaar aan het aftasten waren, kwam Chelsea uit het niets op voorsprong. Een vlot lopende aanval eindigde bij Agnes Beever-Jones. Haar schot vanaf de rand van de 16 meter zeilde via een Twents been over Olivia Clark (0-1).

Het spel golfde een tijdje op en neer, zonder dat er echt kansen ontstonden voor beide goals. Dat veranderde in de 18e minuut. Chelsea veroverde de bal op het middenveld, na een één-tweetje zag Maika Hamano de Twentse keeper iets te ver voor de goal staan en ze schoot de bal van afstand knap binnen (0-2).

Daarna leek FC Twente beter in de wedstrijd te komen. Een vlotlopende aanval tussen Van Dijk, Van Dooren en Andradottir eindigde met een schot van Ella Peddemors, dat ging helaas naast. Een minuut later brak FC Twente uit via de linkerkant wat resulteerde in een goede kans voor Nikée van Dijk, echter bracht de keeper van Chelsea goed redding op haar schot.

Een open wedstrijd ontvouwde zich met mooie aanvallen aan beide kanten, zonder dat dit tot veel doelgevaar leidde.

WhatsApp Image 2024 10 17 at 21.48.57

Het eerste kwartier na rust liet eenzelfde spelbeeld zien als de eerste helft: verzorgd voetbal van beide kanten, maar zonder veel doelgevaar. Met name Chelsea liet de bal makkelijk rond gaan en speelde met veel tempo en intensiteit.

In de 61e minuut legde FC Twente een prachtige aanval op de mat, die over meerdere schijven eindigde bij Kayleigh van Dooren, haar schot werd geblokt door een verdediger van Chelsea. Daarop counterden de Londenaren snel naar de overkant, waar Carleer in de 16 meter met een overtreding een einde maakte aan de aanval. De toegekende strafschop werd binnen geschoten door Reiten (0-3).

Enkele minuten later was daar dan toch de goal voor FC Twente. Een knappe diepe bal van Ella Peddemors viel perfect voor Nikée van Dijk, die nam de bal goed mee en schoot knap binnen: 1-3.

In het laatste deel van de wedstrijd zocht FC Twente naar de aansluitingstreffer. Weer werden er enkele mooie aanvallen op de mat gelegd, maar Chelsea stond verdedigend sterk en gaf weinig weg. Ook een gevaarlijke aanval en dito kans van Jaimy Ravensbergen bracht geen verandering meer in de score, de eindstand bleef dan ook 1-3.

In november hervat FC Twente Vrouwen het Champions League avontuur, op 13 november om 18.45 uur wordt er dan afgetrapt uit bij Real Madrid. Een duel tussen de nummer 2 (Real Madrid) en 3 (FC Twente) uit de poule.

FC Twente - Chelsea FC (1-3)

07' Beever-Jones 0-1
18' Hamano 0-2
63' Reiten (p) 0-3
68' Van Dijk 1-3

Scheidsrechter: M. Ferrieri Caputi

Opstelling FC Twente: Clark, Vliek, Knol, Carleer, Tuin, Van Ginkel, Te Brake ('86 Proost), Van Dijk, Van Dooren ('74 Ivens), Peddemors (74' Hulst), Andradottir ('79 Ravensbergen)

Opstelling Chelsea FC: Musovic, Lawrence, Björn, Buchanan (46' Mpome), Perisset, Hamano, Jean-Francois (60' Cuthbert), Kaptein (69' Bartel), Baltimore (46' Reiten), Beever-Jones, Rytting Kaneryd (60' Ramirez)