FC Twente Vrouwen

Het competitieprogramma voor het seizoen 2021/’22 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is bekend. Landskampioen FC Twente Vrouwen begint het seizoen vrijdag 27 augustus met een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar.

De opzet van de competitie voor het seizoen 2021/’22 is nieuw, met als doel de beste competitieopzet voor nu en de toekomst te vinden en zo het gat met de Europese topcompetities te verkleinen. In het nieuwe competitiemodel vervallen de play-offs en spelen alle teams drie keer tegen elkaar in een reguliere competitie. De stand op de ranglijst nadat alle clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld, is bepalend voor de thuis/uit-verhouding van de acht wedstrijden in de derde competitiehelft en bepaalt welke teams men in de vier thuiswedstrijden treft en welke in de vier uitwedstrijden.

Omdat de Pure Energie Eredivisie Vrouwen komend seizoen uit negen teams bestaat, is iedere speelronde één club vrij.

Winterstop
De winterstop duurt van maandag 20 december tot en met donderdag 13 januari.

ESPN zendt iedere speelronde zondag om 12.15 uur een wedstrijd live uit. In speelrondes 9 en 12 is nog geen zondagmiddagwedstrijd vastgesteld. Daarvoor zullen mede de prestaties van FC Twente en PSV in de UEFA Women’s Champions League worden afgewacht.

 

Volledige programma