FC Twente Vrouwen

Donderdagavond (19.30 uur) treedt FC Twente Vrouwen in Rotterdam aan tegen Feyenoord in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. In aanloop naar het bekerduel de vooruitblik met Danique van Ginkel.

240204RB24885

Afgelopen zondag won FC Twente Vrouwen in de competitie van PSV. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen. “Ja, dat was een belangrijk duel en die moesten we echt winnen”, vertelt Danique van Ginkel. “Een week eerder verloren we van Ajax en anders zou het verschil op de ranglijst in twee weken van negen naar drie punten zijn gegaan. Ik denk dat het aan onze vreugde na afloop ook wel te zien was. We kwamen goed op een voorsprong na goed druk zetten en we kregen daarna knullig de 1-1 tegen. Het is heel mooi dat Elena Dhont, die net terug is van een langdurige blessure, invalt en de wedstrijd beslist. De wissels zijn voor ons ook heel belangrijk"

240131RB21543 1

In de achtste finale van de TOTO KNVB Beker versloeg bekerhouder FC Twente Vrouwen AZ (0-4). “AZ was een fysiek duel, waarin we met 2-0 de rust in gingen”, vervolgt Van Ginkel. “Dan moet je de tweede helft uitspelen en geen domme dingen doen, dan weet je dat je de volgende ronde bereikt. In het bekertoernooi is elke wedstrijd, een wedstrijd op zich. Eén off-day en het kan klaar zijn. Tegen AZ was het misschien niet onze beste wedstrijd, maar dat maakt in de beker niet uit. Het gaat om de winst, daar gaat het morgenavond ook om tegen Feyenoord.”

In de kwartfinale is Feyenoord donderdag de tegenstander. “Feyenoord heeft goede resultaten geboekt de laatste weken”, weet Van Ginkel. “Ze hebben twee weken op rij gewonnen en daarvoor speelden ze gelijk. Die goede reeks aan resultaten zullen ze uit willen breiden. Verder is de beker nog de enige echte prijs waar ze voor strijden, dus ze zullen gebrand zijn.”

Samenvatting Feyenoord - FC Twente Vrouwen (competitie) 2023-2024

240127RSL5098
Samenvatting

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.