FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagavond haar eerste duel in de Eredivisie gewonnen. In en tegen Sittard won de ploeg van Joran Pot met 1-3.

WhatsApp Image 2024 09 29 at 16.36.14 1
WhatsApp Image 2024 09 29 at 16.36.14

Een valse start van FC Twente zorgde al snel voor een tegengoal. Eijken tekende binnen twee minuten voor een Limburgse voorsprong nadat ze vanaf links de bal voor het binnentikken kreeg. De reactie van FC Twente volgde snel. Sophie te Brake schoot snoeihard binnen na een korte combinatie en scoorde de gelijkmaker. De snelle achterstand kwam FC Twente snel te boven. Nikée van Dijk zorgde met een dubbelslag voor een comfortabele ruststand, door een kopbal en een fraaie schuiver kon FC Twente met een 1-3 ruststand aan de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft leverde van beide kanten weinig kansen op. Te Brake was twee keer dichtbij maar beide pogingen gingen van dichtbij over. FC Twente wist Fortuna Sittard terug te dringen, maar het creëeren bleek lastig. Zo werd er verder niet meer gescoord en kon FC Twente de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven.

Zaterdag wacht PSV in De Grolsch Veste. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Fortuna Sittard - FC Twente Vrouwen 1-3 (1-3)

• 2' 1-0 Eijken
  • 8' 1-1 Te Brake
  • 13' 1-2 Van Dijk
  • 20' 1-3 Van Dijk

Opstelling FC Twente Vrouwen: Clark, Vliek, Knol, Carleer (63' Bormans), Tuin (75' Everaerts), Te Brake (63' Proost), Van Ginkel, Van Dooren, Hulst (46' Andradóttir), Van Dijk, Peddemors (85' Ivens).

9b83e81b 0317 41b4 a6b2 b1f5ec75be9a