FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond de punten gedeeld met AZ. In het AFAS Stadion boog FC Twente een achterstand om, maar scoorde AZ in de slotfase de gelijkmaker.

AZ schoot uit de startblokken, na vijf minuten keek FC Twente al tegen een achterstand aan. Keepster Liefting schoot de bal naar voren waardoor Spaan oog in oog kwam te staan met keepster De Jong. De spits faalde niet. Vier minuten later volgde het antwoord. Een voorzet van Rijsbergen werd in het doel gewerkt door Renate Jansen, die de stand weer gelijk trok. Kort na deze goal kreeg AZ weer een grote kans via Spaan, haar schot ging net naast. FC Twente kreeg daarna meer controle en balbezit. Dit leidde tot de voorsprong in de 22e minuut, toen Peddemors snoeihard raak schoot in de rechter bovenhoek.

De tweede helft leverde niet veel kansen op. Na een kwartier kwam AZ bijna op voorsprong via een scrimmage voor het doel van De Jong, maar de bal ging net naast. FC Twente leek het duel in het slot te gooien, maar Dekker schoot haar ploeg in de slotfase naar een gelijkspel. Voor FC Twente betekent dit voor de tweede keer puntenverlies dit seizoen. De voorsprong op regerend kampioen Ajax bedraagt vier punten.

AZ - FC Twente Vrouwen 1-2 (1-2)

  • 4' 1-0 Spaan
  • 8' 1-1 Jansen
  • 22' 1-2 Peddemors
  • 85' 2-2 Dekker

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Olislagers, Dijkstra, Auée, Vliek, Van Ginkel, Kaptein, Peddemors, Jansen (71' Dhont), Ziemer, Rijsbergen.

Foto's: Soccrates & OrangePictures

240323RB36618
240323RB36737
240323RB13023

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.