UWCL FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond overtuigend de finale van Round 1 van de UEFA Women's Champions League bereikt. Dit deed de ploeg door met 7-0 van Cardiff City te winnen. Op zaterdag 7 september om 18.00 uur is Valur de tegenstander in de finale, die recht geeft op plaatsing voor de tweede ronde van de UEFA Women's Champions League.

BE10457
BE10414
BE10390
BE10380
BE10481 v2

FC Twente Vrouwen begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuten creëerde het direct twee goede kansen, die beide werden gekeerd door de keepster van Cardiff City. Zij kon echter niet voorkomen dat na vijf minuten spelen alsnog het openingsdoelpunt viel. Kayleigh van Dooren schoot de bal in de rechterbovenhoek. Diezelfde Van Dooren was in de zeventiende minuut opnieuw trefzeker, ditmaal met een rake kopbal.

In de tweede helft drukte FC Twente Vrouwen verder door. Dit resulteerde in de eerste tien minuten na rust in meerdere kansen, maar nog geen doelpunt. Dat veranderde toen Sophie te Brake met een harde schuiver de stand op 3-0 bracht. FC Twente Vrouwen bleef op zoek naar een grotere voorsprong, terwijl trainer Joran Pot enkele wissels doorvoerde. Voor Daniela Galic betekende dit haar debuut bij FC Twente Vrouwen.

Ondanks de vele wissels bleef het vizier in de slotfase op scherp staan. Anna Knol tekende niet alleen voor de 4-0, maar ook voor haar eerste doelpunt in het shirt van FC Twente. Daarmee gaf zij het goede voorbeeld, want ook Amanda Andradóttir scoorde een kwartier voor tijd haar eerste treffer voor FC Twente Vrouwen. De 6-0 van Suus Verdaasdonk leek het slotakkoord te worden, totdat Jaimy Ravensbergen in de blessuretijd vanuit een strafschop de eindstand op 7-0 bepaalde.

70049062 FC Twente
70049163 FC Twente
BE21024
BE20930
BE10487 v2

FC Twente - Cardiff City 7-0 (2-0)

5’ Van Dooren 1-0
17' Van Dooren 2-0
59' te Brake 3-0
72' Knol 4-0
75' Andradóttir 5-0
77' Verdaasdonk 6-0
90+2' Ravensbergen 7-0 (strafschop)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Clark, Everaerts (67' Vliek), Bormans, Carleer, Knol, Peddemors (67' Andradóttir), Hulst (79' Ivens), Van Ginkel (67' Galic), Ravensbergen, Van Dooren (67' Verdaasdonk), Te Brake.

Foto’s: Bas Everhard & OrangePictures