excvrtwevr FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. De ploeg ging op bezoek bij Excelsior en zegevierde met 1-9.

52824485 FC Twente

De thuisploeg kwam na twee minuten op voorsprong door een goal van Ellouzi. De achterstand werd snel rechtgezet door de Twentse aanval, Anna Lena Stolze scoorde twee minuten later de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft kwam FC Twente Vrouwen op voorsprong door een benutte vrije trap van Marisa Olislagers (1-2).

Vroeg in de tweede helft scoorden Fenna Kalma en Kayleigh van Dooren de 1-3 en 1-4. Stolze maakte na een uur spelen de 1-5 en via opnieuw Kalma werd het 1-6. Caitlin Dijkstra scoorde een kwartier voor tijd de 1-7. In de 85e minuut maakte Kalma haar derde van de middag en zorgde invalster Lotje de Keijzer voor de 1-9.

FC Twente Vrouwen gaat als nummer tweede de winterstop in, na twaalf wedstrijden heeft FC Twente een punt minder dan koploper Ajax.