FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond haar tweede Eredivisieduel niet weten te winnen. In De Grolsch Veste werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen PSV.

70978815 FC Twente
70978605 FC Twente 1

In de openingsfase van het duel was het eerst voormalig FC Twente-speelster Renate Jansen die een grote kans mistte om PSV op voorsprong te zetten. Een paar minuten later kopte Smits ook namens PSV net naast, terwijl Vliek een minuut later net voorlangs schoot. Kort daarna kreeg Van Dijk nog een mogelijkheid voor de 1-0, maar de spits kwam niet tot een schot. Zo was het een drukke beginfase voor beide teams, maar leverde het geen doelpunten op. De rest van de tweede helft drukte PSV vooral aan en kreeg het mogelijkheden via onder andere Xhemaili. Peddemors schoot namens FC Twente nog hard op goal in de korte hoek, maar het leverde geen doelpunt op. Zo zochten beide teams met een 0-0 stand de kleedkamer op voor de rust.

FC Twente kwam goed uit de kleedkamer en hoewel dit niet tot veel grote kansen leidde, was het wel de ploeg van Joran Pot die het spel maakte en PSV terugdrong. Alieke Tuin schoot een vrije trap over en meerdere aanvallen vanaf rechts werden gepareerd door een Brabants been. In het laatste kwartier werd FC Twente gevaarlijk via de erin gewisselde Andradóttir. Na een wippertje van Van Dooren zat de keepster er net tussen en even later schoot de IJslandse over de bal heen, waarna Ivens naast schoot. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwam Ivens een teenlengte tekort om de winnende binnen te tikken, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in een 0-0.