Eerste selectie FC Twente Vrouwen vittwe

Beste supporters,

Morgen gaan we op bezoek bij Vitesse in Arnhem. Van de laatste drie uitwedstrijden in Gelredome wonnen we er twee en speelden we een keer gelijk. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-2; in de allerlaatste minuut werd een goal van Ricky van Wolfswinkel afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Vitesse staat op dit moment op een rechtstreekse degradatieplaats, maar de ploeg van trainer Edward Sturing heeft zich absoluut nog niet neergelegd bij degradatie naar de KKD. Vorige week werd gewonnen bij Excelsior in Rotterdam. Deze overwinning geeft Vitesse ongetwijfeld een boost richting zaterdag. FC Twente zal goed moeten zijn om te winnen. Trainer Joseph Oosting, zijn staf en de spelers zijn zich hiervan bewust. Na de zege tegen Go Ahead Eagles is er alle reden om de wedstrijd in Arnhem met vertrouwen tegemoet te zien.

FC Twente Vrouwen

Met Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein in de basis wisten de Oranje Leeuwinnen zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Na eerder een 3-0 nederlaag tegen Spanje werd woensdag in Heerenveen kansloos met 2-0 verloren van Duitsland. Wieke kan terugkijken op een zeer verdienstelijk basisdebuut, Caitlin viel helaas geblesseerd uit.

Zondag om 12.15 uur ontvangt FC Twente Vrouwen Ajax Vrouwen in De Grolsch Veste. Bij een overwinning neemt de ploeg van Joran Pot alvast een voorschot op de titel. De voorsprong op de Amsterdammers bedraagt dan twaalf punten. FC Twente Vrouwen kan rekenen op veel steun van supporters, er zijn inmiddels 5.000 kaarten besteld. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen tot aan het begin van wedstrijd online een gratis kaart bestellen. Informatie hierover is te vinden op de website.

Ook bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van de herbruikbare bekers. Bij binnenkomst krijgen supporters een bekermunt die zij kunnen inleveren bij de bestelling.  

De Fanstore bij De Grolsch Veste is zondag voorafgaand aan FC Twente Vrouwen – Ajax geopend van 10.30 uur tot 12.15 uur. 

Tijdstip FC Twente - Almere City FC vervroegd

De KNVB heeft afgelopen week een aantal wijzigingen doorgevoerd in het competitieprogramma. Het aanvangstijdstip van FC Twente - Almere City FC, die gespeeld wordt op woensdag 24 april, is vervroegd van 20.00 uur naar 18.45 uur.

Academie-speler Ruud Nijstad tekent contract bij FC Twente

Ruud Nijstad heeft vorige week een contract getekend bij FC Twente. De zestienjarige verdediger uit Vriezenveen maakt deel uit van de FC Twente/Heracles Academie en zette zondag in De Grolsch Veste zijn handtekening onder een driejarige verbintenis bij FC Twente. Het is een compliment aan alle betrokkenen binnen de club dat we Ruud aan FC Twente hebben kunnen binden, want er was van vele clubs uit binnen- en buitenland belangstelling voor hem.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.