FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen, MVTO (Meiden Voetbal Talent Ontwikkeling) en de FC Twente/Heracles Academie bundelen hun krachten om talentvolle voetbalsters uit de regio een kwalitatief nog sterker platform te bieden. Hiermee krijgt het meidenvoetbal in de regio een extra boost. Door deze samenwerking is de vrouwentak van FC Twente nauwer verbonden bij de ontwikkeling van talentvolle regionale speelsters, die eventueel door kunnen stromen naar het beloftenteam van FC Twente Vrouwen.

René Roord, Technisch Manager FC Twente Vrouwen: “Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met MVTO. Op deze manier proberen we het opleidingstraject voor meiden te verbeteren, allereerst in het belang van de speelsters, maar ook om in de toekomst een meer regionaal FC Twente Vrouwen te krijgen.”

MVTO

De stichting MVTO is actief sinds februari 2020, maar vindt haar oorsprong al in 2013. MVTO is een platform voor meidenvoetbal en biedt een podium aan talentvolle speelsters uit Oost-Nederland, die zich verder en sneller willen ontwikkelen. Deze talenten spelen bij hun eigen amateurvereniging, maar krijgen bij MVTO extra trainingen en spelen interregionale wedstrijden, waaronder wedstrijden op BVO-niveau. De doelstellingen en aanpak van de stichting sluiten aan bij de visie van FC Twente Vrouwen om (regionaal) talent tijdig te herkennen en te helpen bij hun verdere ontwikkeling als speelster. Door de samenwerking heeft FC Twente Vrouwen een prachtige jeugdopleiding voor vrouwelijke speelsters en kan MVTO gebruik maken van het netwerk, trainers, faciliteiten en bereik van FC Twente.

Opleidingstraject
Charlotte van Doorn, bestuursvoorzitter MVTO: “Wij zijn blij met de samenwerking met FC Twente Vrouwen en de FC Twente/Heracles Academie. Mede door deze samenwerking kunnen wij het opleidingstraject voor meiden verder optimaliseren en de uitgangspunten van MVTO breder verankeren in de regio. Wij geven hiermee het meidenvoetbal die extra boost en leggen een blauwdruk voor de toekomst met als doel om zoveel mogelijk speelsters uit te laten stromen naar FC Twente of een andere BVO. De speelster en haar ambitie staat hierbij altijd centraal!”

FC Twente/Heracles Academie
De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Matthijs Blijham, coördinator Regioplan (FC Twente/Heracles Academie): “De regiotrainingen voor de O9 en O10 die wij organiseren vanuit het Regioplan, zijn voor zowel talentvolle jongens- als meiden uit de regio. Binnen de Academie zelf is er geen platform voor meiden, daarom is dit een mooie samenwerking waarbij de talentvolle meiden zich achtereenvolgens extra kunnen ontwikkelen via het Regioplan, MVTO en mogelijk daarna richting FC Twente vrouwen of een andere BVO. Het delen van kennis is een belangrijke pijler bij deze samenwerking."