FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagmiddag in Kroatië een heel goede uitgangspositie gecreëerd om de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. De ploeg boekte in de tweede ronde in de heenwedstrijd tegen ZNK Osijek een 1-4 zege. Volgende week donderdag wacht in De Grolsch Veste de return.

WhatsApp Image 2024 09 18 at 14.51.34

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en voerde druk op de Kroatische tegenstander direct. Na enkele schoten van afstand schoot Ella Peddemors in de openingsfase goed binnen (0-1). Een mooie voorsprong voor FC Twente Vrouwen dat daarna goede kansen kreeg om een tweede goal. De keeper van Osijek was een aantal maal een sta-in-de-weg en waar het leek dat FC Twente Vrouwen de wedstrijd naar zich toe zou trekken, viel na een klein half uur spelen aan de andere kant de gelijkmaker (1-1). Keeper Clark verslikte zich in de opbouw en verspeelde de bal aan Balic, die simpel kon scoren. Een tegenvaller voor FC Twente Vrouwen, dat daarna het initiatief bleef houden, maar voor rust niet meer scoorde.

In de tweede helft ging FC Twente Vrouwen verder met waar het gebleven was. De ploeg drukte de thuisploeg terug op eigen helft en zocht naar een opening in de Kroatische defensie. Tien minuten na rust was het Alieke Tuin die vanaf links de bal in de verre hoek in het doel schoot (1-2). Een verdiende voorsprong. Deze werd twintig minuten voor tijd uitgebreid toen Nikée van Dijk de Kroatische defensie wist te omspelen en binnen kon schieten (1-3). Hier bleef het niet bij. FC Twente Vrouwen bleef zoeken naar een nieuwe treffer en die viel een kwartier voor tijd via invalster Amanda Andradóttir (1-4).

Donderdag 26 september (19.45 uur) wacht in De Grolsch Veste de return. Dan is de inzet plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze pagina.