FC Twente Vrouwen UWCL

Na de 1-4 overwinning op ZNK Osijek vorige week, en de 4-0 overwinning van vanavond in De Grolsch Veste, verzekerde de ploeg van Joran Pot zich van deelname aan de UEFA Women's Champions League. Vanaf volgende week zal FC Twente Vrouwen voor het eerst in haar clubgeschiedenis deelnemen aan de groepsfase van het prestigieuze toernooi.

FC Twente Vrouwen begon goed aan het terugduel met ZNK Osijek. Soepele combinaties leiden gelijk in het begin al tot enkele vlotte aanvallen, helaas voor de ploeg van Joran Pot kwamen hier nog geen grote kansen uit. De Kroatische keeper was een goede sta in de weg met enkele knappe reddingen.

Na 25 minuten brak FC Twente Vrouwen de ban: een fraaie aanval over meerdere schijven kende Kayleigh van Dooren als eindstation, die de bal simpel in het lege doel kon schuiven (1-0). Ruim tien minuten later kreeg Alieke Tuin een vrije trap, op enkele meters buiten het doelgebied van ZNK Osijek. Waar velen dachten aan een voorzet, schoot Tuin de bal gedecideerd in de linkerbovenhoek en liet ze daarmee de keeper van ZNK Osijek kansloos (2-0).

Vlak voor rust kwam FC Twente opnieuw gevaarlijk voor het Kroatische doel en weer was het raak: een indraaiende voorzet werd door Sophie te Brake knap binnengekopt (3-0), dat was ook gelijk de ruststand van het duel.

70693641 FC Twente
70693759 FC Twente
70693857 FC Twente
70693868 FC Twente
WhatsApp Image 2024 09 26 at 20.26.00 1
WhatsApp Image 2024 09 26 at 20.26.00

In de tweede helft stond het team van Joran Pot aan de aftrap met enkele wijzigingen. Danique van Ginkel, Kayleigh van Dooren, Lieske Carleer en Leonie Vliek maakten plaats voor Rose Ivens, Daniela Galic, Merel Bormans en Amanda Andradottir.

Ondanks de wijzigingen pakten FC Twente Vrouwen gelijk het initiatief, en dat resulteerde in de 50e minuut tot het volgende doelpunt. Na een goede aanval eindigde de bal bij Daniela Galic, die met een mooie sliding de 4-0 op het scorebord zette. Vervolgens leidde een gigantische regenbui tot een wat rommeligere fase in de wedstrijd. Na 65 minuten volgde weer een goede aanval van FC Twente, maar helaas stond de Kroatische keeper een nieuwe Twentse goal in de weg.

FC Twente geloofde het vervolgens wel en controleerde de wedstrijd. Zonder enige opwinding voor een van de beide doelen werd het einde van de wedstrijd gehaald met een eindstand van 4-0. FC Twente Vrouwen plaatst zich daarmee voor het eerst in haar clubhistorie voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De loting voor de groepsfase volgt de dag na deze wedstrijd, op vrijdag 27 september.

FC Twente - ZNK Osijek 4-0 (8-1)