FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag in de eerste wedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Onder zomerse omstandigheden op Sportpark Slangenbeek eindigde het duel met een 2-2 eindstand.

68242734 FC Twente Large
68242736 FC Twente Large
68242550 FC Twente Large

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er met een minuut stilte stil gestaan bij het overlijden van Roel Kok en Hans Siers. Kok, die in oktober van het afgelopen seizoen overleed, was betrokken bij de oprichting van het vrouwenvoetbal bij FC Twente, teammanager van FC Twente Vrouwen en nauw verbonden met ATC ’65. Hans Siers was in de periode 2016–2020 voorzitter van het voormalige Stichtingsbestuur van FC Twente Vrouwen. Siers overleed begin deze maand.

FC Utrecht kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong via Groenendijk. Het antwoord van Ravensbergen volgde vijf minuten later. De spits schoot binnen op aangeven van Nikée van Dijk, die net als veel anderen haar eerste minuten maakte in het shirt van FC Twente. In de tweede helft zette Van Dooren de voorsprong op het scorebord na een fraaie actie van Hulst. Een kleine tien minuten voor tijd scoorde FC Utrecht via Kruize de gelijkmaker en zette daarmee de 2-2 eindstand op het scorebord.

FC Twente Vrouwen - FC Utrecht 2-2 (1-1)

• 13' 0-1 Groenendijk
  • 18' 1-1 Ravensbergen
  • 53' 2-1 Van Dooren
  • 83' 2-2 Kruize

Opstelling FC Twente Vrouwen eerste 30 minuten: Bussman, Wiefferink, Carleer, Te Brake, Oudenampsen, Bijvank, Brendel, Diekman, Vliek, Ravensbergen, Van Dijk.

Opstelling FC Twente Vrouwen tweede 30 minuten: Bussman (45' Vissers), Everaerts, Van Ginkel, Oudenampsen, Te Brake, Vliek, Peddemors, Ravensbergen, Van Dooren, Hulst.

Opstelling FC Twente Vrouwen laatste 30 minuten: Vissers, Everaerts, Van Ginkel, Fuite, Wiefferink, Bijvank, Diekman, Peddemors, Van Dijk, Van Dooren, Hulst.

Foto's: OrangePictures