FC Twente Vrouwen

Zaterdagmiddag speelde FC Twente Vrouwen haar derde Eredivisiewedstrijd. In Enschede werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior Rotterdam.

7de6bafd 4199 4780 926b 3387f005e120
0bcccc96 8698 406f aebc 281bf4958fdb
9b845be8 62c9 4f65 9831 d1cd8d136b56
41b37997 7f10 4023 9094 d14335fcf024
1513e8a7 12da 44ac b651 fe96e7e2989c

Op Sportpark Schreurserve werd voorafgaand aan het duel eerste een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Johan Neeskens. Trainer Joran Pot begon met een flink gewijzigde opstelling tegen Excelsior, waarin Bormans, Galic en Ivens hun basisdebuut maakten. In de eerste helft had FC Twente Vrouwen moeite om tot grote kansen te komen. Ivens produceerde het eerste schot namens FC Twente door een vrije trap over het doel van Exelsior te schieten. Na 36 minuten belandde een voorzet van Vliek op de lat en was de rebound voor Excelsior waardoor een tweede poging voorkomen werd. Net voor rust kreeg AndradĂłttir de grootste kans van de wedstrijd. Ze kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied, maar maakte geen gebruik van haar vrije schotkans en schoot over.

De eerste kans in de tweede helft was voor FC Twente. Ivens legde terug op Galic, maar de Australische zag haar schot geblokt worden. Kort daarna schoot AndradĂłttir hard op goal, maar ook haar poging werd gepakt door de keeper. Na tien minuten keek FC Twente Vrouwen tegen een achterstand aan. Groenewegen kopte een corner binnen en zette Excelsior op voorsprong. De reactie van FC Twente leek snel te volgen toen AndradĂłttir een voorzet binnenschoot, maar een Rotterdams been haalde de bal van de lijn. Tien minuten voor tijd volgde eindelijk de gelijkmaker toen Ravensbergen een voorzet binnenschoot en FC Twente naast Excelsior zette. In de 84e minuut werd Groenewegen van Excelsior van het veld gestuurd voor een harde tackle op Everaerts. Drie minuten voor tijd leek de voorsprong daar, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. De zes minuten extra tijd mochten niet baten waardoor FC Twente Vrouwen voor de tweede keer de punten deelt dit seizoen.

FC Twente Vrouwen - Excelsior 1-1 (0-0)

• 55' 0-1 Groenewegen
  • 80' 1-1 Ravensbergen
  • 84' Rode kaart Groenewegen (Excelsior)

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts, Knol, Bormans, Vliek, Peddemors (69' Van Ginkel), Te Brake (69' Proost), Galic (63' Van Dooren), Ivens (63' Oude Elberink), Ravensbergen, AndradĂłttir.