twetel Eerste selectie

FC Twente heeft dinsdagavond ten koste van Telstar de laatste 16 van de TOTO KNVB Beker bereikt. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Ron Jans met 3-1. Bij FC Twente scoorden Daan Rots (2x) en Virgil Misidjan.

20230110 FCT Telstar beker 15044
20230110 FCT Telstar beker 15239
20230110 FCT Telstar beker 23694
20230110 FCT Telstar beker 23732
20230110 FCT Telstar beker 23774
20230110 FCT Telstar beker 23707

FC Twente had in de eerste helft al meerdere mogelijkheden gehad om de score te openen, toen het na bijna veertig minuten de ban brak via Rots (1-0). Hij scoorde uit een voorzet van Sem Steijn. Een paar minuten later verdubbelde Rots de marge (2-0), nadat hij goed oplette bij een kopbal van Manfred Ugalde die op het houtwerk belandde. Aan die treffers gingen meerdere kansen van FC Twente vooraf. Zo stuitte Ugalde twee keer op Ronald Koeman Jr. en stond de paal een treffer van Kjolo in de weg.

Ook in de tweede helft bleef FC Twente de aanval zoeken. Via Anass Salah-Eddine en de ingevallen Max Bruns stuitte het eerst nog op de Telstar-goalie, die na ruim een uur geen antwoord had op een inzet van de door Ugalde vrijgespeelde Misidjan (3-0). Kort daarna scoorde Telstar de 3-1 via Thomas Oude Kotte. Bij FC Twente vierden Wout Brama en Christos Tzolis later in de tweede helft hun rentree. Zij stonden vanwege blessures allebei drie maanden aan de kant. Het bleef bij 3-1 en daarmee bekerde FC Twente door naar de laatste 16 van de TOTO KNVB Beker.

FC Twente - Telstar 3-1 (2-0)