Eerste selectie vfltwe

Op de slotdag van het trainingskamp in Spanje speelde FC Twente maandagmiddag een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück. De wedstrijd tegen de 2. Bundesliga-club eindigde in een 2-2 gelijkspel. Younes Taha en Youri Regeer scoorden voor FC Twente.

1 v4
2 v3
3 v5
4 v3
5 v2

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. Nadat Manfred Ugalde in de openingsfase een goede kans kreeg om de score te openen, schoot Younes Taha na zeven minuten raak. Na goed druk zetten van Ugalde werd Taha in stelling gebracht. Even later had Taha opnieuw succesvol kunnen zijn, en na een klein half uur spelen schoot Daan Rots net naast. In het resterende deel van de eerste helft bleef FC Twente de boventoon voeren en liet het na verder uit te lopen.

VfL Osnabrück kwam na rust beter uit de kleedkamer en kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte (1-1). De Duitse opponent kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam binnen tien minuten na rust op voorsprong (1-2). FC Twente herpakte zich en uit een voorzet van Gij Besselink kopte Youri Regeer de gelijkmaker binnen (2-2). In de slotfase van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar winnende treffer, maar die viel niet meer.

Na de oefenzege van gisteren op CD Eldense (1-0) sloot FC Twente met het gelijkspel tegen de Duitse club het trainingskamp in Spanje af. Vanavond vliegt de selectie terug naar Nederland en zet het daar de voorbereiding op de tweede seizoenshelft voort. Zaterdagavond wacht in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen AZ.